In tot acest timp le-am incarcat incorect? Bateriile telefoanelor si ale laptopurile se incarca intr-un anume fel

In tot acest timp le-am incarcat incorect? Bateriile telefoanelor si ale laptopurile se incarca intr-un anume fel
Citeste mai mult despre: baterie, incarcare, laptop, telefon,
Data: 05 Iulie 2016
Se pare ca majoritatea oamenilor isi incarca telefoanele si laptopurile incorect! Ne-am obisnuit sa credem ca telefonul trebuie descarcat complet, iar apoi sa fie incarcat 100%. Se pare ca aceasta parere este gresita si, mai mult decat atat, deterioreaza bateria.

Pana nu demult se foloseau baterii de nichel, iar acestea erau cele care trebuiau descarcate pana la zero. Majoritatea oamenilor au retinut aceasta regula si o aplica la toate tipurile de baterii. Insa bateriile moderne litiu-ion nu au memorie si au un termen de exploatare de doi sau trei ani.

Citește și

5 trucuri care vor prelungi viata bateriilor telefoanelor si a laptopurilor:

1. Incarcati regulat bateria

Dispozitivul cu baterie litiu-ion nu trebuie descarcata complet. Veti prelungi termenul de exploatare a bateriei daca o veti incarca in mod regulat. 

2. Daca bateria este descarcata trebuie incarcata

Bateriile litiu-ion vor tine mai mult daca dispozitivul se va descarca numai pana la 40-80%. 

3. O data la trei luni bateria trebuie descarcata complet si incarcata pana la 100%

Specialistii recomanda ca o data la trei luni bateria sa fie lasata sa se descarce complet si mai apoi sa fie incarcata timp de 8-12 ore. 

4. Folositi numai incarcatoare originale

De cele mai multe ori aparatul de incarcare este incorporat in interiorul telefoanelor, iar incarcatoarele externe doar micsoreaza tensiunea si echilibreaza energia, adica influenteaza bateria. Unele dispozitive nu au baterii incorporate si se incarca in exterior. In acest caz un incarcator care nu este original poate influenta in mod negativ termenul de valabilitate al bateriei.

5. Nu lasati sa se supraincalzeasca

Temperatura inalta influenteaza negativ termenul de valabilitate al bateriei. Temperaturile maxime la care trebuie expuse bateriile litiu-ion sunt de la -40 grade C pana la +50 grade C.

Sursa: Perfect-ask.com
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies