(P) Încălțăminte damă de culoare roșie – cum se asortează corect ținutelor

(P) Încălțăminte damă de culoare roșie ndash; cum se asortează corect ținutelor
Încălțăminte damă de culoare roșie – cum se asortează corect ținutelor
Data: 16 Mai 2019

Când vine vorba de încălțăminte damă, roșul nu se demodează niciodată, făcând parte din setul culorilor primare. Este o culoare intensă, cu personalitate, care atrage în mod cert atenția asupra oricărei pasionate de modă ce o poartă, indiferent că această încălță balerini damă, pantofi damă sau alte tipuri de încălțăminte.

Totuși, culoarea roșie în combinații greșite este capabilă să transforme un outfit reușit într-un realmente dezastru stilistic. Tocmai de aceea, astăzi vom vedea cum se asortează corect ținutelor încălțămintea de damă de culoare roșie. Și pentru a ilustra câteva sfaturi utile de stil concrete, am ales două dintre cele mai purtate tipuri de încălțăminte de damă, ținând cont și de sezon: balerinii și pantofii.

Balerinii de culoare roșie

Putem spune oficial că primăvară și-a intrat în drepturi. Pentru că temperaturile încep să crească treptat, doamnele și domnișoarele renunță la ghete și cizme și urează bun venit balerinilor. Balerinii sunt încălțări foarte comode, feminine și minimaliste și au avantajul de a se integra ușor ținutelor lejere, de primăvară, completând perfect chiar și o ținută de birou. Balerinii de culoare roșie sunt, însă, cei mai buni prieteni ai ținutelor din denim, datorită contrastului de culoare creat în combinație cu acestea.

Evident că se pot face combinații multiple, dar pentru a merge la sigur, balerinii de culoare roșie se potrivesc de minune cu jeanșii deschiși la culoare, cămășile vaporoase din material textil delicat și cu accesorii în nuanțe de roșu. O astfel de ținută este ideală pentru un look degajat și chic de weekend sau de cocktail. În schimb, pentru o ținută offie, este musai că balerinii de culoare roșie să fie asortați la un costum de tip deux-pieces în aceeași nuanță, pentru un look elegant și armonios.

Pantofii de culoare roșie

Pentru un look impecabil, pantofii de culoare roșie sunt un real „AȘA DA” la ținutele negre. Ei merg perfect în combinație cu pantaloni, fuste sau rochii negre. De ce? Pentru că deși denotă elegantă și rafinament, ținutele negre sunt destul de sobre, iar pantofii în nuanțe de roșu constituie acea pată de culoare necesară.

Evident că, pantofii de culoare roșie pot fi asortați cu ușurință și la ținutele neutre, liniștite, pe care să le completeze fără a le acapara: cămășile, rochiile și pantalonii în nuanțe bej și gri. Pentru un look mai îndrăzneț, pantofii de culoare roșie pot fi asociați și cu ținute de tip animal prinț.

Stiliștii recomandă în cazul pantofilor de culoare roșie, evitarea îmbrăcămintei în culori aprinse, în special verdele, și a imprimeurilor florale contrastante, care nu fac altceva decât să încarce ținută. La urmă urmei, pantofii de culoare roșie sunt piesă de rezistență a unei ținute și aceștia ar trebui să atragă atenția.

Prin urmare, putem observă că încălțămintea de damă de culoare roșie trebuie aleasă și asortată cu grijă. Ținând cont de aceste repere stilistice de baza, doamnele și domnișoarele pasionate de modă își pot asorta cu succes încălțămintea roșie și se pot bucură de admirația celor din jur.

FULLSCREEN
Încălțăminte damă de culoare roșie – cum se asortează corect ținutelor
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO