Indiciul major că dictatorul Kim Jong Un a decedat. Ce schimbare neobișnuită au făcut autoritățile

Indiciul major că dictatorul Kim Jong Un a decedat. Ce schimbare neobișnuită au făcut autoritățile
Kim Jong Un
Citeste mai mult despre: Kim Jong Un, a murit,
Data: 18 Mai 2020
Recent, dispariția din viața publică a dat naștere vestei că liderul Kim Jong Un ar fi murit, iar acum, o decizie a autorităților nord coreene par să indice că zvonul este adevărat. 

Astfel, îndepărtarea a două portrete și a unui statui din Piața Kim Il-Sung din Pyongyang au întărit zvonul despre moartea liderului suprem, conform opiniei unei expert.

Citește și: Cea mai puternică femeie din Coreea de Nord. Kim Yo Jong, sora mai mică a dictatorului și posibila sa succesoare

Masivele portrete ale lui Kim Il-sung și Kim Jong-il - bunicul și respectiv tatăl lui Kim - au fost luate, conform site-lui srpijinit de USA NK News, cu baza în Seul. 

În plus, jurnalistul Roy Calley spune că și o statuie a lui Kim Jong-il a fost îndepărtată. 

Acesta a declarat pentru Express.co.uk: ”Ultima oară când s-a întâmplat acest lucru a fost când piața a fost renovată în urma decesului Iubitului Conducător. Este foarte interesant că au luat portretele. "Kim Jong-un nu poate avea portrete sau statui decât după moarte”.

”Bănuiesc că se pregătesc să  adauge o a treia statuie și încă un portret, dar cine poată ști cu siguranță?”.

Zona cu portretele foștilor lideri din respectiva piața, care se află în capitala Coreei de Nord, nu a mai fost modificată din 2012, la un an după ce tatăl lui Kim a murit și fost urmat la conducere de fiul său. 

Toate aceste lucruri vin după o periodă de speculații intense având drept subiect starea de sănătate a lui Kim Jong Un. După ce în presă a apărut informația conform căreia aceste ori a murit ori este în stare vegetativă, câteva fotografii postate de echipa lui de propagandă l-au arătat pe lider în stare bună, la deschiderea unui fabrici de îngrășăminte.

Cu toate acestea, jurnalistul Calley subliniază că nu se poate verifica dacă acele imagini sunt într-adevăr de dată recentă. 

”Au mai făcut și înainte genul ăsta de lucruri. Kim a dispărut, brusc, pentru 40 de zile, apoi s-a întors mergând în baston, în urma unei operații”. 

Foto: Getty

Pe protvplus.ro, puteți vedea toate emisiunile preferate:

FULLSCREEN
Indiciul major că dictatorul Kim Jong Un a decedat. Ce schimbare neobișnuită au făcut autoritățile
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies