Infiintat in urma campaniei "Avem viata in sange" de la ProTV, Registrul Donatorilor de Celule Stem a salvat prima viata

Infiintat in urma campaniei Avem viata in sange de la ProTV, Registrul Donatorilor de Celule Stem a salvat prima viata
Data publicarii: 04 August 2013
Data actualizare: 04 August 2013
Joi, 1 august a avut loc primul transplant cu celule stem recoltate de la un donator neinrudit din strainanatate, prima procedura de acest fel facuta cu ajutorul Registrului national al Danatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoetice infiintat in urma campaniei Stirilor PRO TV, "Avem viata in sange". 

Un polonez, care s-a inscris in registrul lor in urma cu trei saptamani, a daruit viata unui bolnav de leucemie roman.In viitor alte patru transplanturi de celule stem vor avea loc la Clinica din Targu Mures si la Institutul Clinic Fundeni.

In 2008, in timp ce realiza campania "Exista viata dupa moarte" Paula Herlo a descoperit ca Romania e una dintre putinele tari ale lumii unde bolnavii de leucemie sau alta forma de cancer al sangelui sunt lasati sa moara daca nu au un donator in familie. 

Un an mai tarziu, stirile ProTV au demarat  campania "Avem viata in sange", determinand Autoritatile sa infiinteze Registrul Donatorilor de Celule Stem. Premierul de la acea vreme Emil Boc si fostul Ministru al Sanatatii Ioan Bazac au anuntat asta in cadrul emisiunii "Romania, te iubesc!"
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!