Invatamantul romanesc, repetent in fata elevilor

Invatamantul romanesc, repetent in fata elevilor
Citeste mai mult despre: Romania te iubesc, educatie, invatamant,
Data publicarii: 30 Martie 2012
Data actualizare: 30 Martie 2012
„Nu esti bun de nimic! Stai jos, 4! Scoala romaneasca e plina de astfel de exemple”, declara corespondentul Stirilor ProTv, Anca Nastasi, cea care, in editia din 1 aprilie a emisiunii Romania, te iubesc! aduce in fata telespectatorilor ProTv profesori care au emigrat, altii care au fost umiliti de elevi, dar si elevi care s-au revoltat in momentul in care au considerat ca sunt tratati nedrept.

 

Toate reformele din invatamant s-au dovedit a fi ineficiente tocmai pentru ca sistemul este unul prafuit, profesorii nu se mai ridica la asteptarile copilului, iar scoala a devenit un adevarat pat al lui Procust.

„Efectul asupra societatii: oameni timorati, nesiguri pe ei, fara spirit intreprinzator, debusolati, care cu greu isi gasesc un loc in societate” a declarat ingrijorata Anca Nastasi. „Singurul interesat cu adevarat de schimbare este copilul, dar ce poate el sa faca?” a mai precizat ea. 

Anul trecut, peste 114.000 de elevi au picat Bacalaureatul. Cat de mare este prapastia dintre copii si dascali, intre ce invata si ce e de folos, cat e umilinta, cat e chin, batjocura si cat e placere la scoala si cum se poate schimba sistemul ca sa fie eficient, duminica, la Romania, te iubesc!, intr-un demers jurnalistic al Ancai Nastasi.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies