Iranul ameninta cu boicotarea Jocurilor Olimpice 2012 din cauza logo-ului!

Iranul ameninta cu boicotarea Jocurilor Olimpice 2012 din cauza logo-ului!
Citeste mai mult despre: Iran, boicot, Jocurile Olimpice 2012, sportivi,
Data publicarii: 01 Martie 2011
Data actualizare: 01 Martie 2011
La aprope patru ani de la lansarea logo-ului Jocurilor Olimpice 2012, Teheranul ameninta cu boicotarea competitiei daca nu il schimba.

Logo-ul Jocurilor Oplimpice 2012 care va avea loc la Londra este foarte controversat deoarece criticii sustin ca seamana cu mai multe lucruri, de la o svastica, la un act sexual sau reprezinta un termen ebraic folosit in sursele biblice cu referire la Ierusalim. The Guardian scrie ca un oficial din Iran a reclamat faptul ca pe logoul Jocurilor Olimpice de la Londra scrie "ZION" si nu 2012. 

*ZION este un termen biblic care se refera la Ierusalim. Dupa revolutia din 1979, Iran a rupt toate legaturile cu Israel. In plus, Iran nu recunoaste oficial Israelul 

Intr-o plangere oficiala catre Comitetul Olimpic International, guvernul iranian a cerut inlocuirea lui si a avertizat ca daca nu se va face acest lucru sportivii iranieni vor lipsi de la Jocurile Olimpice din Londra.

Un oficial CIO a confirmat faptul ca scrisoarea iraniana a fost primita, dar a spus ca: "Logo-ul Londra 2012 reprezinta cifra 2012 si nimic altceva".

Un purtator de cuvant al comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Londra a mai adaugat: "Acest logo a fost lansat in 2007 si suntem surprinsi ca aceasta plangere a fost facuta acum..."
alte stiri...
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies