Istoria se scrie la Pro TV: record de audienta pentru meciul Romania – Franta!

Istoria se scrie la Pro TV: record de audienta pentru meciul Romania ndash; Franta!
Data: 11 Iunie 2016
Toata tara a facut galerie Romaniei la meciul de deschidere UEFA EURO 2016TM!

Romania a deschis aseara, alaturi de tara gazda, cea mai asteptata competitie fotbalistica a anului: UEFA EURO 2016TM. Meciul de aseara a stabilit un record pentru piata TV din Romania, inregistrand cel mai mare share pe publicul comercial al unui program din prime time din istoria masuratorii moderne a audientelor. 

Meciul inaugural a fost urmarit de peste 4.5 milioane de telespectatori la nivel national pe intreg intervalul de difuzare, intre 22:01 - 23:54. In minutul de aur, de la 22:28, peste 5.1 milioane de telespectatori urmareau meciul de start al Campionatului European de Fotbal.

Pe segmentul publicului comercial, cu varsta cuprinsa intre 18 si 49 de ani, Pro TV a fost lider de audienta cu 29.2 puncte de rating si o cota de piata de 71%, urmatorul post clasat inregistrand 2.7 puncte de rating si 6.7% cota de piata.

Pe intreg publicul din mediul urban, Pro TV a obtinut pe perioada difuzarii meciului Romania-Franta o audienta medie de 29.5 puncte de rating si 60.2% cota de piata, urmatorul post clasat inregistrand 5.2 puncte de rating si 10.6% cota de piata.

Si la nivelul publicului national, meciul de deschidere si-a mentinut pozitia de lider cu 24.8 puncte de rating si o cota de piata de 53.1%. Televiziunea de pe locul 2 a inregistrat 5.9 puncte de rating si 12.6% cota de piata.

Meciul inaugural de pe Stade de France a reprezentat o premiera pentru echipa Romaniei, fiind primul meci de deschidere de la un Campionat European sau Mondial la care participa. Suporterii romani au fost prezenti in numar mare la Paris pentru a-si incuraja echipa de suflet care, in pofida rezultatului, a reusit un meci bun. 

Primul meci al grupei A a fost castigat de Franta, care s-a impus cu scorul de 2-1. in minutul 57, Giroud a deschis scorul dupa un duel cu Tatarusanu. La mai putin de 10 minute distanta, Stanciu cade in careu dupa un contact cu Evra, arbitrul acordand Romaniei lovitura de la 11 metri. Fara emotii, Stancu si-a asumat responsabilitatea si a egalat. Echipa Romaniei si-a revenit dupa egalare si a rezistat extrem de bine pe teren, pana in minutul 89, cand Payet a sutat incredibil la vinclul portii lui Tatarusanu. 

„Am facut o partida buna, am avut momente de joc bun. Am avut si momente mai putin inspirate. Am avut o buna organizare a jocului. E dureros si trist sa pierzi in minutul 89.”, a declarat Anghel Iordanescu, selectionerul Romaniei.

Diseara, de la 22:00, in direct la Pro TV, telespectatorii au bilete la cel mai spectaculos meci al zilei: Anglia – Rusia.  

Urmatorul meci al Romaniei se vede la Pro TV miercuri, 15 iunie, de la ora 19:00, cand echipa noastra se intalneste cu selectionata Elvetiei!

Toata Romania vede Romania! Bucurati-va de fotbal!

FULLSCREEN
Istoria se scrie la Pro TV: record de audienta pentru meciul Romania – Franta!
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO