Italia ridică restricțiile anti-COVID și anunță vânzarea unor case la 1 Euro. Orașul în care e posibil acest lucru

Italia ridică restricțiile anti-COVID și anunță vânzarea unor case la 1 Euro. Orașul în care e posibil acest lucru
Sursa FOTO: Shutterstock
Citeste mai mult despre: coronavirus, case, Cinquefrondi, Italia,
Autor: Redactia
Data publicarii: 11 Iunie 2020
Data actualizare: 11 Iunie 2020
Conform CNN, în Italia se pot achiziționa case la prețul de 1 Euro. Orașul în care poti deveni proprietarul unui imobil la această valoare este Cinquefrondi.
  • Sursa FOTO: Shutterstock

Autoritățile au anunțat ridicarea restricțiilor anti-COVI, dar și punerea în vânzare a unor imobile la prețul de doar 1 Euro. Decizia a fost luată în speranța că oamenii vor avea din nou curaj să călătorească și chiar să se stabilească în zonă. 

Scopul autorităților din osașele sau satele care prezintă oferte similare este de a stopa tendința de depopulare. Tinerii preferă să locuiască în metropole în speranța obținerii unui loc de muncă mai bine plătit, iar aceste zone extrem de frumoase ramân pustii. 

"Am crescut în Germania, unde părinții mei au emigrat, apoi m-am întors să-mi salvez moștenirea.O mulțime de oameni au fugit de aici de-a lungul timpului, lăsând în urmă casele goale”, a spus primarul Michele Conia.

Acesta încearcă să găseasca noi proprietari pentru numeroasele case abandonate. Aceasta este o parte esențială a operațiunii pe care a lansat-o din dorința de a salva orașul Cinquefrondi.


Sursa FOTO: Shutterstock


În Cinquefrondi nu s-a raportat niciun caz de infectare cu coronavirus în rândul rezidenților, fiind situat într-o regiune care a avut printre cele mai scăzute rate de contagiune din Italia. 

Există și o condiție impusă de autorități pentru cei care doresc să cumpere case cu 1 euro. Noii proprietari trebuie să achite o asigurare anuală în valoare de 250 de euro, până la finalizarea lucrărilor de restaurare a locuințelor. 

În cazul în care proprietarii nu reușesc să termine lucrările în trei ani, vor fi amendați cu până la 20.000 de euro.Vezi și VIDEO: Facem Level – episodul 6: George Piștereanu, înapoi la sălile de net pe Counter-Strike 1.6

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!