Jane Fonda, arestată la 81 de ani. Ce a făcut actrița

Jane Fonda, arestată la 81 de ani. Ce a făcut actrița
Jane Fonda a mai fost arestată și în 1970. FOTO: Getty Images
Autor: Dan Brumar
Data: 14 Octombrie 2019
Deținătoare a două premii Oscar și a 7 Globuri de Aur, actrița Jane Fonda s-a trezit încătușată la sfârșitul săptămânii trecute, la Washington DC.

Actrița nu a fost confundată de oamenii legii, ci a fost arestată pe drept, pentru participarea la un protest neautorizat susținut în fața sediului Congresului american – Capitoliul.

Jane Fonda, care va împlini 82 de ani în luna decembrie a acestui an, a anunțat încă de la începutul săptămânii trecute că se va alătura protestului pentru suținerea măsurilor de protecție a mediului. 

Ea a fost inspirată de Greta Thunberg, adolescenta de 16 ani din Suedia care a devenit cea mai înfocată susținătoare a planetei.

Polițiștii au intervenit vineri dimineață pe scările Capitoliului și au arestat mai multe persoane participante la protest, printre care și actrița Jane Fonda. Oamenii legii i-au imobilizat mâinele la spate cu cătușe din platic, după care au escortat-o la poliție, scrie Daily Mirror

Un filmuleț care circulă pe Twitter arată exact momentul în care actrița este preluată de polițiști.

Ceilalți protestatari au scandat lozinci în apărarea actriței, căreia i-au declarat dragostea. „Jane, te iubim!”, au strigat oamenii.

FOTO: Getty Images

Jane Fonda a declarat public că susține orice demers care are ca scop protejarea mediului înconjurător, inclusiv protestele de stradă.

„O să-mi iau corpul, care e celebru și popular acum datorită televiziunii, și o să merg la DC la întrunire în fiecare vineri. Se va numi Fire Drill Friday. Și ne vom deda la nesupunere civilă și vom fi arestați în fiecare vineri”, a spus actrița.

Actrița a mai fost arestată și în noiembrie 1970, în timpul unui turneu mondial în care a mobilizat milioane de oameni să se opună războiului din Vietnam.

FOTO: Getty Images

Atunci a fost arestată pe aeroportul din Cleveland, după ce asupra sa au fost decoperite trei plicuri cu pastile. Actrița a fost acuzată de trafic de stupefiante, deși mai târziu s-a dovedit că medicamentele erau de fapt vitamine, pe care ea le lua de trei ori pe zi.

Jane Fonda, inspirată de Greta Thunberg

Actrița de 81 de ani a dezvăluit că a fost impresionată de discursurile tinerei activiste Greta Thunberg. Jane spune că adolescenta a văzut, mai bine ca orice adult, pericolul care paște planeta noastră.

„Greta a zis că ar trebui să ne purtăm ca și când e o criză. Ar trebui să ne purtăm ca și când casele noastre ar fi în flăcări”, a mărturisit actrița pentru Washington Post.

Fotografii: Getty Images/Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO: Catrinel Menghia și drumul spre Oscar

FULLSCREEN
Jane Fonda, arestată la 81 de ani. Ce a făcut actrița
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO