Jared Leto și-a rătăcit statueta Oscar pe care a câștigat-o în 2014. „Nu e ceva ce ai arunca la gunoi”

Jared Leto și-a rătăcit statueta Oscar pe care a câștigat-o în 2014. Nu e ceva ce ai arunca la gunoi
Jared Leto are un premiu Oscar pentru rol secundar în filmul „Dallas Buyers Club”. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 28 Ianuarie 2021
Data actualizare: 28 Ianuarie 2021
Un premiu Oscar a obținut Jared Leto în cariera lui de actor, însă statueta cu care a plecat acasă în 2014 este de negăsit. Starul din „Dallas Buyers Club” a dezvăluit că ar fi fost victima unui furt din locuințe.

Jared Leto a fost în culma fericirii în 2014, când a câștigat premiul Academiei Americane de Film pentru rolul secundar din Dallas Buyers Club. În acel an, Matthew McConaughey s-a ales cu premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, însă el a avut mai multă grijă de statueta lui.

Invitat în emisiunea The Late Late Show with James Corden, Jared Leto a dezvăluit că nu mai știe nimic de Oscarul său de circa trei ani. „Am aflat că lipsește de trei ani. Nu știam asta – nu cred că cineva a vrut să-mi spună”, a declarat actorul, precizând că statueta i-ar fi putut fi sustrasă în timp ce se muta în Los Angeles.

Cred că e foarte probabil, nu e ceva ce lumea ar arunca, din greșeală, la gunoi”, a mai spus actorul.

Statuete Oscar dispărute sau furate

Există o piață neagră de stauete rătăcite sau furate, de care autoritățile au aflat când le-au găsit scoase le licitație. 

Actrița Frances McDormand este una dintre păgubite. Ea a fost recompensată cu o statuetă Oscar pentru rolul din Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, însă premiul ei a fost furat în timpul petrecerii organizate la finalul galei din 2018. Hoțul a fost prins și arestat. 

În 1991, actrița Whoopi Goldberg a câștigat al doilea premiu Oscar, pentru filmul Ghost. În 2002, ea a returnat statueta Academiei Americane de Film pentru servicii de curățare și întreținere (care sunt frecvente). Statueta a dispărut pe drumul de livrare către actriță, însă a fost găsită într-un coș de gunoi din aeroportul din Los Angeles.

Angelina Jolie s-a ales cu un Oscar în 2000 pentru rolul ei din Girl Interrupted și i-a cedat mamei ei statueta, pentru păstrare. Însă, în 2007, când mama ei a murit, distincția s-a pierdut definitiv.

Marlon Brando a pierdut ambele statuete Oscar pe care le-a primit în timpul vieții, pentru filmele On the Waterfront și The Godfather. În 1973, când a fost recompensat pentru filmul Nașul, actorul a refuzat distincția din cauza modului în Hollywood-ul îi trata pe actorii afro-americani. Brando nu și-a amintit niciodată dacă Academia de Film i-a mai trimis sau nu statueta acasă, scrie screenrant.com.  

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Facem Level (Gen Session) – episodul 15 – IHATEPINK & Bobospider: Fălci e mic copil pe lângă experiența din Depth
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!