Jason Silva, vlogger-ul filosof devenit un nou model de idol?

Jason Silva, vlogger-ul filosof devenit un nou model de idol?
Data publicarii: 01 Octombrie 2018
Data actualizare: 02 Octombrie 2018
În afară de faptul că e sexy, are zâmbet frumos şi măsoară 1, 93, ai crede că pe Jason Silva nu il recomandă prea multe să devină încet-încet un idol. Adică nu are acea atitudine de şmecheraş a la Kanye West, nu defilează în maşini decapotabile ca la Hollywood, nu poartă pantaloni cu turul lăsat şi în plus mai şi filosofează pe teme precum căutarea sensului şi revoluţia tehnologică. 

Şi totuşi, video-urile de pe vlogul său-numit sugestiv “frânturi de extaz” (shots of awe) - fac milioane de vizualizări în America şi mai nou în Europa. Într-o eră în care din ce în ce mai mulţi sunt preocupaţi  de ideea de cunoaştere de sine şi toată lumea pare că merge la un curs de dezvoltare personală după o zi de muncă, oameni ca Jason Silva încep să devină repere. Autor, vlogger, regizor, personalitate TV, nominalizat la premiile Emmy şi speaker-cheie de la TED până la evenimente Microsoft, Google si Discovery Channel,  Silva atinge un public din ce în ce mai mare-deocamdată în rândul vorbitorilor de engleză. Chiar dacă nu toţi sunt de acord cu ideile enunţate-şi nici nu e obligatoriu să fie, din ce în ce mai mulţi sunt curioşi să afle ce gândeşte pe anumite teme. 

Invitat în România la Festivalul  multidisciplinar Unfinished, organizat la Bucureşti, Jason a ţinut un discurs de o oră pe parcursul căruia a stârnit în repetate rânduri aplauze, la enunţarea unor idei legate de tema “Tehnologie, transhumanism şi viitorul imaginaţiei”.

Unii îl văd ca pe un fel de Neo, personajul principal din Matrix care încearcă să ne convingă că nimic nu e aşa cum percepem noi, că până şi o banală lingură există doar în imaginaţia noastră. Cei mai mulţi îl compară cu filosofi contemporani celebri şi consideră că, la cei 36 de ani ai săi, revoluţionează modul de gândire a generaţii întregi. 

Silva însuşi se declară un dependent de cunoaştere, un techno-filosof. Îi place să spună că a devenit căutător al adevărului din dorinţa de a-şi depăşi propriile anxietăţi şi de a trăi un prezent continuu, în care nimic nu moare, ci doar evoluează. Clipurile sale de pe “frânturi de extaz” sunt descrise ca “trailere de idei” şi livrează o viziune originală asupra evoluţiei naturii umane în era tehnologică. Lui Silva i se mai spune DJ de idei sau poet al imaginilor pentru că, pe canalul său de youtube, în filmuleţe de un entuziasm molipsitor, vorbeşte despre orice, de la iubire, artă şi tehnologie până la anxietate şi depresie şi devine autorul unei realităţi care inspiră.


Jason Silva e şi gazda emisiunii Jocurile Minţii (Brain Games) care a înregistrat cele mai mari audienţe din istoria National Geographic.  

La festivalul Unfinished, după discursul pe care l-a ţinut, a oferit un interviu exclusiv pentru Pro Tv în care a discutat despre probleme precum controlul fricii, transformarea anxietăţii în energie creatore sau modul în care tehnologia va influenţa viitorul. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies