Jazz între munți, de 22 de ani! A început Gărâna Jazz festival!

Jazz între munți, de 22 de ani! A început Gărâna Jazz festival!
Citeste mai mult despre: garana jazz, festivalul garana jazz, muzica,
Data publicarii: 13 Iulie 2018
Data actualizare: 13 Iulie 2018
Festivalul Gărâna Jazz se află la ce-a de XXII-a ediţie. Timp de patru zile, în Munţii Semenic au loc concerte care reunesc muzicieni din 16 ţări, inclusiv din România pe cele trei scene amplasate. Satul dintre munți, și-a deschis porțile tuturor iubitorilor de natură și muzică jazz.

De-a lungul timpului, peste 50.000 de spectatori și câteva sute de artiști internaționali au împărtășit experiența muzicii jazz de avangardă ascultată sub cerul liber. Au cântat la Gărâna: Ebehard Weber, Mike Stern, Jan Garbarek, Charles Lloyd, Jean-Luc Ponty, Stanley Jordan, John Abercrombie, Miroslav Vitous, Zakir Hussain, Magnus Ostrom, Bugge Wesseltoft, Lars Danielsson, Avishay Cohen, Nils Peter Molvaer și mulți alții.

Trei elemente fac din Gărâna Jazz Festival o experiență de festival unică: muzica, oamenii și locul. În munții Semenic natura e sălbatică, la fel ca muzica care răsună dintre corturi. Două decenii de festival au cultivat diversitatea jazz-ului la cea mai înalta calitate și au găzduit concerte legendare de jazz nordic, american, oriental, occidental sau românesc” (via www.garana-jazz.ro).

Și anul acesta, iubitorii de muzică jazz vor locui pentru 4 zile în Poiana Lupului din Gărâna, cea de-a XXII-a ediție Gărâna Jazz Festival fiind deschisă de proiectul La Classe operaia va in Paradiso (România, Elveția, Germania, SUA).

Odată ajuns în Poiana Lupului, m-am împrietenit instantaneu cu oamenii, m-am ataşat subit de împrejurimi (pe care le explorez în fiecare an, în profunzimi şi-n înălţimi), am devenit dependent de capriciile vremii şi de riscurile vieţii la cort şi, mai ales, am descoperit nevoia acută de a asculta jazz în aer curat, sprijinit de buştenii care, într-o zi, sînt convins, vor deveni la fel de faimoşi precum artiştii de pe scenă.” – Marius Chivu despre Gărâna Jazz Festival în Dilema Veche.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies