Jerry Seinfeld, dat în judecată fiindcă ar fi vândut la licitație o mașină sport contrafăcută

Jerry Seinfeld, dat în judecată fiindcă ar fi vândut la licitație o mașină sport contrafăcută
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 05 Februarie 2019
Data actualizare: 05 Februarie 2019
Actorul Jerry Seinfeld, care a făcut avere din serialul Seinfeld, este chemat în instanță de o firmă pe care ar fi păcălit-o la o licitație de mașini.

În martie 2016, Jerry Seinfeld a vândut la licitație una dintre mașinile sale de colecție, un Porsche 356 Speedster din 1958. Cumpărătorul, o societate comercială pe nume FICA FRIO Ltd, a plătit atunci 1,54 de milioane de dolari, iar administratorii săi au crezut că au dat lovitura. Automobilul făcea parte dintr-un club select de Porsche Speedster, model scos pe piață în doar 60 de exemplare.

Acum, administratorii companiei l-au chemat în judecată pe Seinfeld pe motiv că mașina nu este autentică, ci un model contrafăcut, scrie jalopnik.com.

Cei care au deschis procesul în instanță în acuză pe Jerry Seinfeld că i-a indus în eroare cu bună știință și că actorul nu le-a livrat modelul prezentat la licitație. Acuzațiile sunt fundamentate pe o evaluare făcută de un expert în automobile de epocă, la cererea cumpărătorului. 

FOTO: RM Sotheby’s via jalopnik.com

Cumpărătorii au cerut în instanță ca Jerry Seinfeld să le returneze banii plătiți și să-și ia înapoi automobilul. Conform avocatului angajat de Seinfeld, actorul neagă toate acuzațiile.

„Jerry a acționat cu bună credință pentru a ajunge la rezolvarea acestei probleme. El a cerut companiei dovezi pentru a susține acuzațiile. Compania l-a ignorat pe Jerry și, în schimb, a deschis acest proces neserios. Jerry a expediat mașina către Gooding and Company, o casă de licitații care a fost responsabilă de vânzare. Cu toate acestea, Jerry dorește să facă ceea ce este corect și drept și suntem încrezători că instanța va susține necesitatea efectuării unei evaluări din partea unui expert independent”, a spus acesta, citat de TMZ.

Citește și: Soția lui Jerry Seinfeld dă lecții de gătit. Care sunt rețetele ei preferate

 


Seinfeld are o avere de 950 de milioane de dolari

Starul din Seinfeld are o avere considerabilă, evaluată în 2018 la suma de 950 de milioane de dolari. Cea mai mare parte a veniturilor sale vine din cariera de peste 15 ani în filmele de comedie, iar cel mai profitabil proiect al său este serialul Seinfeld. În perioada 1989 – 1998 (nouă sezoane), serialul i-au adus lui Seinfeld nu mai puțin de 234 de milioane de dolari, încasări pentru aparițiile sale în serial.

Jerry Seinfeld este și un mare colecționar de mașini scumpe și rare. În prezent deține aproape 50 de exemplare și este unul dintre cei mai mari colecționari de automobile Porsche.

Dacă e marți, e FERMA
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies