John Florescu, producătorul documentarului Maria - Inima României: ”E un subiect bun pentru un film de Hollywood”

John Florescu, producătorul documentarului Maria - Inima României:  E un subiect bun pentru un film de Hollywood
Data: 30 Noiembrie 2018
De 1 Decembrie, PRO TV difuzează un documentar de excepție despre viața Reginei Maria, una dintre figurile cheie care au făcut posibilă Marea Unire de la 1918.

Producătorul documentarului ”Maria - Inima României” a acordat un interviu pentru protv.ro, în care vorbește cu admirație despre această figură importantă a istoriei românilor, mărturisind că ar fi oricând un subiect bun pentru un film de Hollywood.

Citește și: Vedetele, reacții entuziaste la avanpremiera Maria - Inima României: ”Ar fi meritat un statut de eroină”.

”Are tot ceea ce își dorește un film. Are o figură eroică. Are tragedie, de asemenea. Are dramă, are triumf, are o personalitate magnetică și este un personaj internațional”.

John Florescu dezvăluie că cele 110 jurnale pe care Regina Maria le-a scris de-a lungul vieții, care au rămas uitate pentru mult timp în arhivele englezești, au fost scoase la lumină, pentru prima dată, de o scriitoare americană, Hannah Pakula, în 1984. Pe baza acestora, autoarea a semnat bestsellerul ”Last Romantic”.

Conform producătorului, documentarul va face lumină și în viața sentimentală a Reginei: ”În aceste jurnale, este foarte clar pentru cine a avut anumite afecțiuni, chiar dacă anumite persoane neagă acest lucru. Veți vedea în film, nu vreau să vă zic dinainte, cum am putut dovedi acest lucru. Nu era ceva neobișnuit pentru acea perioadă.”.

Dan Drăghicescu, producător asociat al documentarului ”Maria - Inima României”: ”Pot să vă spun că, împreună cu John, m-am ocupat de interviurile din Franța, Germania, Rusia și, evident, România. Ca pasionat de istorie, nefiind istoric, înveți în fiecare zi, în arhive sau la interviurile cu istorici, multe părți din istorie, care nu au fost spuse în școli”. 

Documentarul ”Maria - Inima României” este difuzat pe 1 Decembrie, la PRO TV, de la ora 18.00. 
Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO