Johnny Raducanu a murit!  Tandarica: "Johnny Raducanu a murit in singuratate ca multi artisti romani"

Johnny Raducanu a murit! Tandarica: Johnny Raducanu a murit in singuratate ca multi artisti romani
Citeste mai mult despre: Johnny Raducanu, deces,
Data publicarii: 19 Septembrie 2011
Data actualizare: 19 Septembrie 2011
Muzicianul Johnny Raducanu a murit luni dimineata, la vârsta de 79 de ani, a declarat pentru MEDIAFAX Ion Caramitru, directorul Teatrului National Bucuresti.

Ion Caramitru, aflat in strainatate, a spus ca Johnny Raducanu "era foarte bolnav", insa se afla acasa când a survenit decesul.

In ultimii ani, Johnny Raducanu si Ion Caramitru au sustinut impreuna spectacolul de poezie si muzica "Dialoguri si fantezii in jazz" de la TNB.

Marius Mihalache: "Johnny Raducanu - gigant, enorm. Nu gasesc cuvintele sa exprime pierderea imensa"

Horia Moculescu: "Cu moartea lui Johnny Raducanu, breasla noastra mai pierde o persoana importanta"

Ovidiu Lipan Tandarica: "Johnny Raducanu a murit in singuratate ca multi artisti români"

Mircea Tiberian: "Johnny Raducanu a fost figura emblematica a jazz-ului românesc"

Contrabasist, pianist, compozitor, aranjor si conducator de formatie, Johnny Raducanu s-a nascut pe 1 decembrie 1931, la Braila. Pe numele sau real Raducanu Cretu, Johnny Raducanu s-a nascut intr-o familie de romi cu o traditie muzicala de peste trei sute de ani, de pe timpul lautarului Petre Cretu Solcanu.

Johnny Raducanu s-a remarcat ca un talentat interpret de jazz la contrabas, inca de la 19 ani. A facut studii muzicale la Iasi si Cluj-Napoca, apoi la Conservatorul "Ciprian Porumbescu" din Bucuresti (clasa contrabas, 1953-1956). Indrumator activ al tinerei generatii, Johnny Raducanu este considerat un veteran al muzicii românesti de jazz.

Johnny Raducanu a cântat cu nume importante ale muzicii si a lansat albume precum "Jazz trio - Seria jazz nr. 4" (1966), "Jazz in tara mea (Jazz in my country)" (1967), "Confesiuni" (1979), "Confesiuni II" (1982), "Confesiuni III - Seria jazz nr. 21" (1986) si "Jazz Made in Romania" (1987).

In ultimii ani, Johnny Raducanu a sustinut nenumarate recitaluri, alaturi de nume cunoscute ale muzicii românesti precum Anca Parghel si Teodora Enache.

Totodata, el este cunoscut si pentru spectacolul de teatru "Dialoguri si fantezii in jazz", sustinut impreuna cu Ion Caramitru atât pe scena Teatrului National Bucuresti, cât si pe scene internationale importante, precum Teatrul Molière-Maison de la Poésie din Paris.
alte stiri...
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies