Julian Assange, Nelson Mandela si Dalai Lama, medaliati cu aur!

Julian Assange, Nelson Mandela si Dalai Lama, medaliati cu aur!
Data: 11 Mai 2011
Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost premiat in tara lui natala, marti, 10 mai, cu Medalia de aur pentru “exceptionalul sau curaj in apararea drepturilor omului”, dupa cum a justificat Fundatia pentru pace din Sidney acordarea celei mai inalte distinctii.

Julian Assagne se alatura astfel altor distinsi premiati, precum Nelson Mandela sau Dalai Lama, dupa cum a informat radio ABC.

Fundatia pentru pace din Sidney, cel mai mare oras din Australia, a apreciat efortul fondatorului WikiLeaks care a cerut guvernelor din toata lumea mai multa transparenta, “infruntand stagnarea politica si scretul oficial”.
In timpul campaniei in favoarea dreptului la informare a cetateanului, WikiLeaks si Julian Assange au creat potentialul unei noi ordini in jurnalism si fluxul de informatii, spune intr.-un comunicat directorul organizatiei, Stuart Rees.

Numit personajul anului de revista americana “Time”, australianul a ajuns celebru dupa ce a publicat pe portalul lui sute de mii de documente confidentiale ale amasadelor Statelor Unite din toata lumea.
Assagne se afla acum in libertate pe cautiune in asteptarea deciziei unui judecator britanic in ceea ce priveste extradarea lui in Suedia, unde este acuzat de delicte sexuale.

 
Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO