Jurnalist britanic, concediat pentru o remarcă rasistă la adresa bebelușului regal

Jurnalist britanic, concediat pentru o remarcă rasistă la adresa bebelușului regal
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 09 Mai 2019
Data actualizare: 09 Mai 2019
Jurnalistul Danny Baker a fost concediat de BBC după ce l-a jignit pe Archie Harrison Mountbatten-Windsor, primul copil al cuplului Meghan-Harry.

Danny Baker a făcut o glumă deplasată pe Twitter, care a fost catalogată de șefii săi drept o remarcă rasistă de cea mai joasă speță. „Bebelușul regal părăsind spitalul”, a scris jurnalistul britanic în dreptul unei fotografii în care apar o femeie, un bărbat și un cimpanzeu, toți trei coborând scările.

FOTO: Getty Images/Twitter

Remarca vine în contextul în care Meghan Markle are origini afro-americane, după mama ei, Doria Ragland.

Crainicul, angajat al postului BBC Radio 5 (parte a BBC), a fost concediat joi, la o zi după remarca nepotrivită. Jurnalistul și-a vărsat nervii pe șefii săi, pe care i-a înjurat ca la ușa cortului, conform ziarului The Sun.

Vorbind cu presa din Regat, Danny Baker a spus că „nu e prima dată și, probabil, nici ultima” când va fi concediat în urma unei controverse.

BBC mi-a spus că ei au considerat postarea respingătoare. Eu le-am zis să se ducă naibii”, a spus Baker. 

Prezentatorul a fost criticat de internauți pe Twitter, care au fost de părere că reacția lui nu-și are locul în spațiul public.

Ulterior, crainicul a șters postarea și și-a cerut scuze pe rețelele sociale, precizând că a fost o glumă fără alte conotații.

Inițial, jurnalistul a fost anunțat că nu va mai avea emisiunea de sâmbătă de la radio, însă, ulterior i s-a adus la cunoștință că a fost concediat.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies