Kataluna Enriquez scrie istorie pentru comunitatea LGBT. Este prima femeie transgender care va concura la Miss SUA

Kataluna Enriquez scrie istorie pentru comunitatea LGBT. Este prima femeie transgender care va concura la Miss SUA
Data publicarii: 30 Iunie 2021
Data actualizare: 30 Iunie 2021
Kataluna Enriquez este prima femeie transgender care a fost încoronată Miss Nevada SUA și, tot prima, care va concura în cadrul competiţei Miss SUA.

O femeie transgender scrie istorie pentru comunitatea LGBTQ, după ce a câștigat Miss Nevada și va participa la concursul Miss SUA.

Duminică, Kataluna Enriquez a învins alte 21 de concurente pentru a câștiga coroana Miss Nevada SUA. Cu acest titlul, Enriquez, în vârstă de 27 de ani, devine prima femeie transgender care a câștigat o competiție din istoria concursului.

Felicitări noii noastre Miss Nevada SUA. Istoria a fost făcută!”, au scris reprezentanții Miss Nevada SUA pe pagina lor de Instagram alături de o fotografie a lui Enriquez într-o rochie curcubeu.

Înaintea competiției de duminică, care a avut loc la South Point Hotel Casino & Spa din Las Vegas, Enriquez a câștigat concursul Miss Silver State SUA, potrivit paginii ei de Instagram. Aceasta va concura pentru titlul Miss SUA în noiembrie.

Într-o perioadă mai întunecată a vieții sale, Kataluna Enriquez spune că a primit atât de multă ură pentru că era transgender, încât s-a rugat să nu se mai trezească. „M-am redus la tăcere și m-am făcut mică doar pentru a putea supraviețui”, a spus ea pentru The Washington Post.

Dar acum, Enriquez este în centrul atenției și face istorie. Încoronată duminică Miss Nevada SUA, Aceasta va deveni prima femeie transgender care va concura la concursul Miss SUA. „Am spus întotdeauna că sper să văd într-o zi că cineva ca mine este reprezentat în Miss SUA”, a spus ea. „Nu m-am gândit niciodată că voi fi eu.”

Sursă foto: Instagarm Kataluna Enriquez
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies