Keith Richards, în fața deciziei vieții lui. A renunțat la lucrul care îl făcea atât de fericit în tinerețe

Keith Richards, în fața deciziei vieții lui. A renunțat la lucrul care îl făcea atât de fericit în tinerețe
Autor: Dan Brumar
Data: 13 Decembrie 2018
Legendarul chitarist al formației The Rolling Stones se confesează la apogeul carierei sale. Keith Richards spune cum a redescoperit plăcerea de a trăi.

Lui Keith Richards i-a trebuit o viață de om să realizeze că fericirea nu e doar un cumul de plăceri trupești. Chitaristul trupei The Rolling Stones a dezvăluit că se simte alt om după ce a decis să renunțe la consumul de alcool și stupefiante, care i-au marcat mai toată perioada tinereții. Muzicianul, care va împlini 75 de ani în 18 decembrie, spune că nu a mai pus gura pe băutură de un an, iar acest lucru l-a ajutat în relația cu colegii de trupă și cu prietenii.

Era timpul să renunț. La fel și cu alte lucruri. Nu mă simțeam bine. Am reușit. Nu mai voiam să fac asta”, s-a confesat starul într-un interviu acordat revistei Rolling Stone. „Celelalte lucruri” sunt drogurile, pentru care chitaristul a fost arestat și condamnat de cinci ori între anii 1967 și 1978. Consumul de cannabis i-a adus și o condamnare la închisoare pentru o perioadă de un an.

Renumit pentru stilul său nonconformist, Richards a spus „adio” și petrecerilor monstruoase pe care le-a organizat vreme de decenii și unde consuma adesea cantități impresionante de alcool. 

Citește și: Charlie Sheen, recompensat de Alcoolicii Anonimi pentru cele 12 luni în care nu a pus gura pe băutură

Colegul său de trupă Ronnie Wood, care a luat aceeași decizie în 2010, spune că acum poate să lucreze mult mai bine cu Keith. 

E o plăcere să lucrez cu el. E mult mai relaxat. E deschis la mai multe idei. Cred că acel Keith pe care îl știam și pe care îl iubeam a avut un punct de cotitură în care, dacă ar fi continuat, ar fi ajuns la limită și s-ar fi sfârșit rău. Punctul limită a devenit din ce în ce mai scurt și el a realizat asta”, a spus Wood pentru sursa citată.

Keith Richards nu va renunța niciodată la pasiunea vieții lui, muzica, iar anul viitor va porni într-un nou turneu cu colegii de trupă: Mick Jagger, Charlie Watts și Ronnie Wood. În reprezentațiile pe care le-a susținut în acest an, veteranul Richards a simțit efectele benefice ale renunțării la alcool și droguri. „A fost interesant să cânt fără să fiu sub influența băuturii. Suntem mult mai conștienți de lacunele și spațiile dintre noi. Suntem septuagenari, dar încă performăm ca la 40 de ani, înțelegi?”, a mai spus chitaristul.

The Rolling Stones, o istorie de aproape 60 de ani

Trupa britanică The Rolling Stones a fost fondată în 1962, la Londra. La început, era compusă din Brian Jones (chitară), Mick Jagger (solist principal), Keith Richards (chitară, backing vocals), Bill Wyman (bass), Charlie Watts (tobe) și Ian Stewart (clape). Trupa a scos 25 de albume de senzație și a vândut peste 250 de milioane de discuri în întreaga lume.  

Începuturile trupei au stat sub semnul muzicii lui Muddy Waters, un strălucit cântăreț și compozitor de blues american. Waters i-a ajutat pe tinerii Rolling Stones să-și găsească un loc în peisajul muzical al anilor ’60. Peste ani, Mick Jagger și trupa au cântat live împreună cu Muddy Waters în Checkerboard Lounge din Chicago, un eveniment la care componenții trupei Rolling Stones fuseseră inițial spectatori.  

În 1989, The Rolling Stones a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame, iar în 2004 și-a făcut loc în UK Music Hall of Fame.

FULLSCREEN
Keith Richards, în fața deciziei vieții lui. A renunțat la singurul lucru care îl făcea fericit în tinerețe
  • /Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO