Kim Kardashian a eliberat 17 americani din pușcării în doar ultimele trei luni. Care e povestea lor

Kim Kardashian a eliberat 17 americani din pușcării în doar ultimele trei luni. Care e povestea lor
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 07 Mai 2019
Data actualizare: 07 Mai 2019
În ritmul în care eliberează oameni din închisori, starleta Kim Kardashian ar putea deveni un candidat serios la fotoliul de la Casa Albă.

Kim Kardashian și-a propus să-i convingă pe politicieni să elimine pedeapsa cu moartea din sistemul judiciar californian și să elibereze din închisori cât mai mulți deținuți condamnați pe viață. Deocamdată are succes cu „aerisirea” centrelor de detenție.

În ultimele trei luni, vedeta de televiziune a reușit să scoată din penitenciare 17 deținuți condamnați pe viață fără posibilitate de eliberare condiționată. Deținuții primiseseră condamnări aspre pentru infracțiuni de trafic de droguri, pentru care starleta a cerut clemență.

Dosarele condamnaților au fost rejudecate, iar instanțele au considerat pedepsele mult prea aspre. De exemplu, o femeie din SUA, soție de traficant de droguri, a fost condamnată pe viață pentru complicitate la infracțiunea de trafic de droguri, fiindcă nu a depus mărturie împotriva bărbatului ei. 

Citește și: Kim Kardashian a cerut abolirea pedepsei cu moartea în California

FOTO: Getty Images

Fostul președinte al SUA, Barack Obama, a grațiat-o, după ce i-a fost adus la cunoștință faptul că femeia ispășise 18 ani din pedeapsa cu închisoare pe viață.

Kim Kardashian crede că sistemul de justiție american are de îndreptat multe nedreptăți, motiv pentru care a fondat, împreună cu avocatul ei, o organizație care cere în mod constant reanalizarea dosarelor deținuților.

Conform organizației Buried Alive, peste 3.800 de oameni au fost condamnați la închisoare pe viață, fără posibilitatea eliberării condiționate, pentru infracțiuni legate de droguri, în perioada 1988-2016. Dintre aceștia, 568 au fost eliberați de Barack Obama și unul de George W. Bush.

FOTO: Getty Images

Pe pagina oficială de Facebook a organizației se găsesc povești incredibile ale unor oameni care s-au reunit cu familiile lor după ani grei petrecuți după gratii.

Este și cazul a trei bărbați – Roderick, Timothy și Jeffrey – care s-au întos la familiile lor după ce au stat după gratii 23, 22, respectiv 22 de ani, fără posibilitatea eliberării condiționate.

Toți trei au ieșit din centrele lor de detenție, după ce instanțele au considerat că au plătit suficient pentru faptele lor.

Fotografii: Getty Images
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies