Kim Kardashian, în mijlocul unui scandal diplomatic între SUA și Turcia. Vedeta i-a inflamat pe turci

Kim Kardashian, în mijlocul unui scandal diplomatic între SUA și Turcia. Vedeta i-a inflamat pe turci
Kim Kardashian se implică mult în politică. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 30 Octombrie 2019
Data actualizare: 30 Octombrie 2019
Deși a vizitat doar de două ori Armenia, țara de origine a străbunicilor ei, Kim Kardashian se declară mândră de rădăcinile ei. Vedeta a stârnit un conflict diplomatic între SUA și Turcia, după ce a făcut lobby în favoarea strămoșilor ei.

Kim Kardashian a vizitat Armenia, pentru prima dată, în 2015. Însoțită de sora Khloe, de două verișoare, de soțul ei și de fetița lor, North, Kim a pășit pentru prima dată pe pământul pe care l-au părăsit străbunicii săi la începutul secolului XX.

Atunci a aflat de drama acestui popor din Primul Război Mondial, când circa 1,5 milioane de semeni au fost uciși de otomani. Evenimentul a fost consemnat în istorie drept „Genocidul armean”, care nu a fost recunoscut niciodată de Imperiul Otoman și de Turcia modernă. 

Kim Kardashian le-a cerut parlamentarilor americani să aprobe o lege care recunoaște genocidul armean din perioada 1915-1923, pentru a face dreptate strămoșilor săi.

„Este un lucru personal pentru mine și milioane de armeni care se trag din supraviețuitorii acelui genocid. Adresați-vă Congresului și spuneți-i că e timpul să acționeze!”, a scris Kardashian pe Twitter.

Citește și: Kim Kardashian a cerut abolirea pedepsei cu moartea. „Un om nevinovat poate fi executat oricând”

Marți, Camera Reprezentanților din Congresul american a anunțat că a votat rezoluția și a recunoscut oficial uciderea în masă a armenilor de către otomani și turci.

Proiectul de lege este mai vechi, însă nu a trecut în timpul administrațiilor Bush și Obama din cauză că SUA aveau interese în Turcia. Mai mult, adminisitrația Erdogan a amenințat SUA, prin vocea ambasadorului său peste Ocean, să nu recunoască un eveniment istoric care nu a avut loc.

„Acuzațiile în legătură cu evenimentele din 1915 nu au la bază fapte legale și istorice. Turcia se opune oricăror pași legislativi și altor acte oficiale care încearcă să emită judecăți de valoare în ceea ce privește istoria sa. Această problemă ar trebui lăsată pe mâinile istoricilor”, a fost mesajul transmis americanilor în urmă cu o lună de reprezentanții ambasadei, potrivit The Wall Street Journal

Kim Kardashian a salutat votul (405 voturi pentru la 11 voturi împotrivă) din Camera Reprezentanților cu o postare pe Twitter.

Fotografii: Getty Images/Instagram

Vezi și VIDEO: Kanye West nu mai scoate albume
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies