Generalul Kirilo Budanov, șeful spionajului ucrainean spune când se va încheia războiul

Generalul Kirilo Budanov, șeful spionajului ucrainean spune când se va încheia războiul
Citeste mai mult despre: Kirilo Budanov, razboi rusia, Rusia-Ucraina,
Autor: Lorena Martin
Data publicarii: 06 Martie 2023
Data actualizare: 06 Martie 2023
Generalul ucrainean Kirilo Budanov, cel care a prezis data exactă a invaziei trupelor ruse, a făcut noi dezvăluiri despre situația îngrijorătoare din Ucraina. Acesta susține că armata lui Putin va rămâne fără resurse militare în viitorul apropiat, iar astfel războiul se va încheia.

În ultima perioadă, în spațiul public s-au vehiculat o mulțime de teorii conform cărora Rusia ar plănui încă o ofensivă majoră care să distrugă trupele ucrainene. Cu toate că specialiștii susțineau că evenimentul va avea loc pe 24 februarie 2023, la un an de la primul atac al trupelor lui Vladimir Putin, atacul nu s-a materializat. 

Generalul ucrainean Kirilo Budanov, care ocupă și funcția de șef al serviciul de spionaj al armatei ucrainene a făcut de-a lungul timpului mai multe premoniții care s-au adeverit. În urmă cu mai bine de un an, acesta a spus data exactă la care Rusia va ataca Ucraina și a avut dreptate.

Acum, într-un interviu acordat USA Today, oficialul a declarat că în această primăvară Rusia va rămăne fără resurse, și astfel nu își va îndeplini obiectivele de cucerire a țării vecine României: 

“Rusia a irosit cantități uriașe de resurse umane, armament și materiale. Economia și producția sa nu sunt capabile să acopere aceste pierderi. Și-a schimbat lanțul de comandă militară. Dacă armata Rusiei nu își va îndeplini obiectivele în primăvara aceasta, va rămâne fără resurse", a declarat el pentru sursa citată.

Mai mult decât atât, Budanov a menționat că tot în această primăvară Rusia și Ucraina vor duce o bătălie decisivă care va avea ca rezultat încheierea războiului:

„Rusia și Ucraina vor purta o bătălie decisivă în această primăvară, iar această bătălie va fi cea finală înainte de încheierea acestui război”, a adăugat el. 

Declarațiile acestuia nu sunt confirmate de dovezi, însă oamenii tind să aibă încredere în el datorită premonițiilor pe care le-a făcut la începutul războiului Rusia - Ucraina. Mai mult decât atât, teoria lui se potrivește cu opinia consensuală a mai multor analiști militari care susțin că Rusia nu are în acest moment muniția, proviziile militare și cantități suficiente de capital uman încât să facă progrese semnficative împotriva liniilor defensive ucrainene. 

„Rusia și-a pierdut aproximativ jumătate dintre tancuri, focul de artilerie a scăzut, nu poate produce multe echipamente noi. Și să producă echipamente noi nu este ușor având în vedere sancțiunile impus”, a declarat Phillips P. O'Brien, profesor de studii strategice de securitate la Universitatea St. Andrews, Scoția.

Sursă foto: Shutterstock, Getty Images

VEZI ȘI VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!