La 12 ani după ce și-a început cariera, Simona Halep a primit marea veste

La 12 ani după ce și-a început cariera, Simona Halep a primit marea veste
Data: 26 Iunie 2018
Simona Halep a intrat și oficial în topul celor mai bogați jucători de tenis. 

Site-ul Celebrity Net Worh nu numai că a indexat-o, dar a și plasat-o pe Simona pe locul 47 în clasamentul celor mai bogați jucători din istoria tenisului. 

Potrivit Celebrity Worth, averea Simonei se situează în jurul sumei de 14 milioane de dolari, însă trebuie menționat că, pe de altă parte, platforma online a WTA arată că averea Simonei ar fi de 26 de milioane de dolari. 

În acest top al celor mai bogați jucători de tenis din istorie apare și un alt român, Ion Țiriac, cu o avere estimată la două miliarde de dolari. Țiriac e urmat de Federer, care are o avere de aproape 450 de milioane de dolari și de Novak Djokovic, care are aproximativ 180 de milioane de dolari. Din partea de sus a clasamentului nu lipsesc nici Serena Williams, care are 180 de milioane de dolari, dar nici Andre Agassi, cu o avere estimată la 175 de milioane de dolari. Ca fapt divers, în acest top apare și Ilie Năstase, cu o avere de 15 milioane de dolari. El ocupă locul 40 al clasamentului. 

Revenind la Simona Halep, site-ul sus-menționat mai scrie că averea lui Halep a crescut considerabil după ce a cucerit turneul de la Roland Garros de anul acesta, dar și după celelalte două finale de la Roland Garros şi finala de la Australian Open. 

Simona Halep, locul I WTA, a câștigat turneul de la Roland Garros după ce a învins-o în finală cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1 pe jucătoarea de origine americană Sloane Stephens, locul 10 WTA. În urma acestui rezultat, Simona a devenit prima jucătoare din România care câștigă un turneu de o asemenea amploare, după Viriginia Ruzici, care s-a impus, în 1978, tot la French Open.

,,Va mulțumesc foarte mult că ați venit aici. Sunt foarte emoționată, nu m-am așteptat la așa ceva. Sunt foarte mândră că sunt româncă. Acest lucru îl spun mereu. M-am născut aici, am început tenisul aici și iubesc această țară. Și într-o țară mai micuța se poate face o performanță mare. […] Acest drum a fost  lung. De 20 de ani joc tenis și vreau să mulțumesc tuturor antrenorilor care au pus o cărămidă la această performanță, familiei, care m-a ajutat în fiecare zi. Vreau să mulțumesc României și vreau să cred că vom mai avea și alți campioni. Sper să avem cât mai multă încrede în noi. Trebuie să visam întâi.", a spus Simona Halep când le-a prezentat tuturor trofeul pe Arena Națională. 

Calificarea în finală la Roland Garros e recompensată cu 1,12 milioane de euro și cu 1.300 de puncte WTA. 

FULLSCREEN
La 12 ani după ce și-a început cariera, Simona Halep a primit marea veste
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO