La cât timp după ce se vaccinează, o persoană devine imună la COVID-19? Răspunsul specialiștilor

La cât timp după ce se vaccinează, o persoană devine imună la COVID-19? Răspunsul specialiștilor
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 28 Decembrie 2020
Data actualizare: 02 Ianuarie 2021
Pe 25 decembrie 2020, chiar în ziua de Crăciun și la aproximativ un an de zile de când noul coronavirus a fost descoperit în Wuhan (China), în România au ajuns primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19.

Campania de vaccinare a început două zile mai târziu, pe 27 decembrie, iar prima persoană vaccinată în țara noastră a fost Mihaela Anghel, o asistentă în vârstă de 26 de ani, care lucrează la Institutul „Matei Balș” din București.

„Sper din tot sufletul să fie începutul sfârșitului acestei pandemii. Nu a durut absolut deloc, e cel mai nedureros vaccin pe care l-am făcut până acum. Le transmit românilor să deschidă bine ochii şi să vină să se vaccineze, să putem să scăpăm de greutatea asta care ne apasă pe toţi. Să nu mai aştepte să se îmbolnăvească ei sau cei dragi, ca să-şi dea seama că există această boală”, a spus asistenta.

Imediat după ce vaccinul anti-COVID-19 a ajuns în România, doctorul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din țara noastră, a afirmat că o persoană vaccinată împotriva coronavirusului începe să dezvolte imunitate după aproximativ 14 zile de la momentul injectării primei doze.

„Din studiile efectuate, răspunsul imun începe să devină protector la circa 14 zile de la prima doză, însă beneficiile maxime se obțin la circa 7 zile după administrarea celei de-a doua doze”, a spus doctorul Valeriu Gheorghiță, care a afirmat și că vaccinul împotriva Covid-19 se administrează în două doze, la o distanță de aproximativ o lună.

foto: Agerpres

Vezi și: 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!