La ce concerte mergem in luna septembrie in Bucuresti:

La ce concerte mergem in luna septembrie in Bucuresti:
Data publicarii: 01 Septembrie 2011
Data actualizare: 01 Septembrie 2011
Evenimentele muzicale ale lunii septembrie in Capitala se impart intre concertele Festivalului International "George Enescu", ce debuteaza joi, prima editie a festivalului Balkanik, care ii aduce pe Baba Zula si Ternipe la Gradina Uranus, si show-ul legendarului Bryan Ferry.

Festivalul International "George Enescu" debuteaza joi, cu un concert al Residentie Orkest (Filarmonica din Haga) la Sala Mare a Palatului, sub bagheta dirijorului Christian Badea. Festivalul are loc intre 1 si 25 septembrie si include prestatii ale unor ansambluri precum Venice Baroque Orchestra, Baletul National din Chile, Ensamble Orchestral de Paris, Orchestra Coreeana de Camera, London Symphony Orchestra, Orchestra de Camera din Lausanne, Orchestra Simfonica a teatrului Mariinski si Royal Liverpool Philharmonic Orchestra.

De asemenea, artistul britanic Ian Brown si UNKLE Sounds, un proiect al lui James Lavelle, se vor afla in centrul evenimentului Control Day Out, organizat pe 10 septembrie, la Arenele Romane din Bucuresti. Evenimentul se vrea a fi o noapte alba de concerte live si DJ set-uri, celor doi artisti britanici alaturându-li-se Suie Paparude si altii. Aceasta ar fi o ultima petrecere in aer liber pentru nostalgicii festivalurilor din vara, inainte ca toamna sa mute distractia inapoi in cluburi.

Totodata, Bryan Ferry va sustine un concert la Arenele Romane din Bucuresti, pe 18 septembrie, dupa ce show-ul pe care muzicianul britanic trebuia sa-l sustina pe 1 mai, la Sala Palatului, a fost anulat, din cauza unor probleme de sanatate ale acestuia. Toate biletele achizitionate pentru data anuntata initial si nereturnate au ramas valabile pentru noua data si noul loc.

Este pentru prima data când renumitul muzician, textier si compozitor britanic, membru fondator al legendarei trupe Roxy Music, si autor al unor hituri precum "Slave To Love", "Don't Stop The Dance", "More Than This", "Shameless", "One Night" si "Avalon" va concerta in România. In vârsta de 65 de ani, Bryan Ferry este considerat unul dintre cei mai importanti muzicieni britanici din toate timpurile. A devenit faimos inca de la inceputul anilor '70 pentru stilul sau vocal suav si melancolic, pentru prezenta scenica impecabila si eleganta si pentru stilul vestimentar inconfundabil.

La jumatatea lunii, pe 22 septembrie, va avea loc "Tribute to Remember: Freddie Mercury", un eveniment care celebreaza 65 de ani de la nasterea lui Freddie Mercury, si 40 de ani de la fondarea formatiei Queen. Mai multe trupe il vor celebra muzical pe Freddie Mercury, reinterpretând, in maniera proprie, melodiile Queen. Pâna in prezent si-au confirmat prezenta Dan Helciug cu Spitalul de Urgenta, Zoltan Andras (Sarmalele Reci) cu un proiect inedit, prezentat in premiera - Jazzapella, Cristina Haios (Impact) si trupa Cortez. Evenimentul are si un scop caritabil. Banii strânsi in urma evenimentului vor fi donati catre ARAS (Asociatia Româna Anti-SIDA), pentru achizitionarea de medicamente necesare persoanelor seropozitive.

Pe 23 si 24 septembrie are loc, la Gradina Uranus din Bucuresti, Balkanik, prima editie a unui festival care vrea sa aduca muzica balcanica in România. Printre formatiile anuntate se numara Baba Zula, Taraf de Haidouks, Salijevic Orkestar si Ternipe.

Concertele lunii septembrie in Bucuresti:

1 - 25 septembrie

Festivalul International "George Enescu" (Bucuresti, Sibiu, Arad, Iasi, Târgu Mures, Timisoara, Craiova). Programul complet al evenimentului poate fi consultat pe site-ul www.festivalenescu.ro.

10 septembrie

Control Day Out - Arenele Romane

14 septembrie

Yanni - Zone Arena

18 septembrie

Bryan Ferry - Arenele Romane

22 septembrie

"Tribute to Remember: Freddie Mercury" - Jukebox Venue

23 - 24 septembrie

Balkanik - Gradina Uranus.

Mediafax
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies