"La Măruță" împlinește 12 ani! Află detalii din culise: 12 lucruri pe care nu le știai despre emisiune

La Măruță  împlinește 12 ani! Află detalii din culise: 12 lucruri pe care nu le știai despre emisiune
Citeste mai mult despre: La Maruta, aniversare, Catalin Maruta,
Data: 22 Octombrie 2019
Ai impresia că pe Măruță și echipa lui îi cunoști de o viață. Totuși, la ceas aniversar, noi îți oferim o listă de lucruri pe care cel mai probabil nu le aveai habar despre emisiunea ta preferată.

ÎN GALERIA FOTO POȚI VEDEA FOTOGRAFII INEDITE DIN ARHIVA ECHIPEI EMISIUNII

1.Primul nume al emisiunii, acela de Happy Hour a fost ales după nenumarate sedințe de brainstorming, după săptămâni întregi de căutări și de “săpături”. A fost propus de o fostă scenaristă, Andreea Retea, care s-a gândit la conceptul englezesc de “happy hour”, adică ora la care primești la ofertă specială tot ce e mai bun într-un local. 

2.Lista de nume posibile a emisiunii a inclus o mulțime de apelative trăsnite; a existat inclusiv varianta „Liftul”, cu propunerea de a înregistra emisiunea într-un decor care să semene cu un ascensor.


3.Primii invitați ai emisunii
au fost fetele de la Cheeky Girls și fetele de la Bambi. Când a început emisiunea, Cătălin Măruță avea 29 de ani și venea după o experiență de 10 ani în Televiziunea Română. A existat inclusiv o ediție pilot "Happy Hour" care nu a fost difuzată niciodată.

4.Marca emisiunii era canapeaua înflorată denumită “Happylica”. Numele de Happylica a fost dat de o telespectatoare, în urma unui concurs organizat în direct. Canapeaua a devenit în scurt timp un simbol al showbiz-ului: fiecare vedetă își dorea să dea interviu pe Happylica. O faimoasă firmă de mobilă a început să vândă canapeaua înflorată chiar sub acest nume, iar vânzările au crescut simțitor. Reporterii emisiunii erau numiți des “doamna Happylica” sau “domnul Happylica” de câtre români, iar canapeua a devent cel mai cunoscut obiect de mobilier din istoria mondenului. 

5. Primul invitat străin al emisiunii a fost Eric Braeden, alias Victor Newman din serialul "Tânăr și neliniștit, care a petrecut o săptămână în România la invitația emisiunii.

6.Happy Hour și-a schimbat numele în 2013 și a devenit “La Măruță”. Modificarea a fost făcută pentru că tematica emisiunii se schimbase, iar subiectele se axau mai mult pe zona socială, dar și pentru că se simțea nevoia de ceva nou. Numele "La Măruță" a venit firesc, pentru că toți invitații care ajungeau în platou spuneau că au venit...la Măruță.

7. În 2016 “La Măruță” și-a schimbat ora de difuzare și a devenit o emisiune de divertisment. Mâncarea a devenit laitmotivul emisiunii dintr-o întâmplare și o glumă: în redactia emsiunii se manca foarte mult, în culise se mânca foarte mult, iar Măruță, pe fugă între o filmare și un LIVE, mânca de multe ori înainte să înceapă emisiunea sau în pauze. Până la urmă, mâncarea unește oamenii și dă naștere la idei.  

8.Și, apropo de cât de mult se mânca: într-un an, de ziua lui Măruță, toată redacția a gătit pentru prezentator; în noaptea de 26 spre 27 ianuarie, scenariștii, reporterii, producătorii, operatorii și toți oamenii din echipă și-au pus șorțul și i-au făcut lui Măruță sarmale, salate de boeuf, chilli con carne, guacamole, prăjituri, torturi și o o mulțime de alte bunătăți. Fiecare s-a filmat în bucătăria proprie, iar dimineață, prezentatorul a primit câte un video de la fiecare de "la mulți ani" și de...poftă bună.

9.Un alt cadou original pe care l-a primit prezentatorul a fost inspirat de o poreclă pe care i-a dat-o lui Măruță celebra Naarghita, pe care Măruță a găsit-o dupa ani întregi de absență din showbiz. Aceasta îi spunea lui Cătălin “Prințul Pro-TV-ului”, iar membrii echipei și-au făcut  tricouri personalizate pe care scria chiar așa “Prințul PRO-TV-ului”

10. La rândul său, Măruță facea cadouri haioase echipei: pe lângă faptul că te puteai trezi în dar cu niște sare pusă în cafea de prezentator, cel puțin în perioada faimoaselor farse, făcea și super surprize. Într-un an, ca să relaxeze echipa, Măruță a făcut cadou câte un fotoliu de tip bean bag fiecărui membru La Măruță. Tot pentru relaxare, nu era nimic ieșit din comun cand Măruță se trezea să aprindă lumânări parfumate în sedințe, ca să detensioneze atmosfera și să...înmiresmeze mințile creative.

11.De-a lungul timpului au fost momente când desfășurătoarele emisiunii au fost date peste cap cu o jumătate de oră, 15 minute, 10 minute înainte de începerea emisiunii. Uneori se întâmpla și în timpul emisiunii. Situația care declanșa modificarea era, de multe ori, din păcate, o poveste tristă, precum decesul unui artist care merita comemorat. Putea fi însă și un moment fericit, cum ar fi nașterea unui copil în showbiz sau o reușită specială a unei vedete sau a unui sportiv. 12. Au fost și momente în care invitații au ajuns pe ultima sută de metri,
uneori după o goană prin București ca în filme. Într-o emisiune specială în care Laurette urma să își întâlnească pentru prima dată tatăl aflat în Benin, echipa emisiunii a fost anunțată cu părintele acesteia a fost blocat pe un aeroport din Franța, în urma unei greve. Christian Atidehou a reușit până la urmă să se îmbarce într-un avion care ateriza în București chiar la începerea emisiunii. După ce a alergat prin capitală alături de unui dintre șoferii emisiunii, tatăl vedetei a ajuns la studiourile de la Buftea exact în momentul în care Laurette se afla în platou și își spunea povestea copilăriei. 

Poți vedea emisiunea preferată și pe PRO TV PLUS:


FOTO: ARHIVA ECHIPEI EMISIUNII

FULLSCREENVIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO