Le-ai vazut de multe ori, dar nu stiai ce inseamna.Ce pericole ascund simbolurile de pe sticlele de apa

Le-ai vazut de multe ori, dar nu stiai ce inseamna.Ce pericole ascund simbolurile de pe sticlele de apa
Citeste mai mult despre: pericole, ce inseamna, PET, simboluri,
Data publicarii: 04 Februarie 2016
Data actualizare: 04 Februarie 2016
Cate lucruri stii despre sticlele de apa, din plastic, pe care le cumperi? Sunt mari sanse sa nu ti se fi spus niciodata ce inseamna unele simboluri de pe ambalajele atat de populare, insa ele sunt foarte importante pentru sanatatea ta.

Chiar daca simbolul care indica tipul de plastic folosit se afla pe sticla, foarte putine persoane ii acorda suficienta atentie.

Priveste care sunt simbolurile si ce inseamna ele, conform Bright Side:

1. PET sau PETE este cel mai des intalnit, cand vine vorba de ambalaje. Acest tip de plastic nu trebuie refolosit, acest lucru crescand riscul de aparitie a bacteriilor. Plasticul PET este greu de curatat iar solutiile care pot face asta contin chimicale daunatoare.

2.HDP sau HDPE este utilizat la amabalajul cutiilor de lapte detergent, unele jucarii sau pungi din platic. El nu elibereaza substante chimice si este cel pe care expertii il recomanda si atunci cand il gasim utilizat la sticlele de apa.

3. PVC sau 3V este un plastic moale, flexibil, folosit la realizarea foliei alimentare, a sticlelor pentru ulei si a jucariilor. Elimina doua tipuri de chimicale care pot cauta probleme hormonale si este indicat sa il evitam.

4. LPDE nu este utilizat la producerea sticlelor desi nu elibereaza substante chimice in apa. Chiar si asa, nu este indicat sa cumparam alimente ambalate in acest tip de plastic, pentru ca el devine toxic in contact cu acestea.

5. PP este utilizat pentru la sticlele cu sirop sau iaurt. Acest plastic are proprietati care il fac sa reziste temperaturilor crescute si nu se topeste. Se pare ca el formeaza o bariera impotriva grasimilor, a umezelii si a substantelor chimice.

6. PS sau polistirenul este un plastic ieftin, usor si cu utilitate variata. Este utilizt, de cele mai multe ori, la fabricarea ambalajelor de unica folosinta: pahare, carton pentru oua sau tacamuri. Elibereaza substante cancerigene cand este incalzit si nu trebuie folosit pe termen lung, pentru alimente si bauturi

7. PC sau plasticul fara simbol. Acesta este cal mai daunator tip de plastic si trebuie evitat de fiecare data, deoarece elibereaza cantitati mari de substante chimice in alimente.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!