Leonardo DiCaprio, acuzat că a plătit pentru incendierea pădurii amazoniene. Cum a răspuns actorul

Leonardo DiCaprio, acuzat că a plătit pentru incendierea pădurii amazoniene. Cum a răspuns actorul
Leonardo DiCaprio e un susținător al cauzei amazoniene. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 02 Decembrie 2019
Data actualizare: 02 Decembrie 2019
Leoardo DiCaprio se află mijlocul unui scandal monstru, pornit de președintele Brazilei, Jair Bolsonaro.

Șeful statului brazilian, Jair Bolsonaro, l-a acuzat pe față pe Leonardo DiCaprio de incendiile de proporții din Amazonia. Președintele susține că actorul american a plătit pentru răspândirea incediilor în pădurea amazoniană.

Jair Bolsonaro a comentat în propriul stil anunțul făcut de starul american în luna august a acestui an. Atunci, DiCaprio chema în ajutor bogații lumii în încercarea de a stopa incendiile de pădure. Mai mult, actorul a promis că va strânge 5 milioane de dolari, bani care vor fi donați pentru salvarea pădurii.

Acest Leonardo DiCaprio e un tip cool, nu? Dând bani pentru incendierea Amazoniei”, a declarat Bolsonaro de față cu jurnaliștii brazilieni, conform Reuters.

Citește și: Leonardo DiCaprio, mesaj puternic pentru români: „Au fost sute de atacuri”

Președintele susține că organizația de conservare a bogățiilor naturale World Wildlife Fund (WWF) a plătit pentru fotografiile făcute de pompierii voluntari la locul incendiilor, pentru a primi donații, inclusiv o contribuție de 500.000 de dolari de la Leonardo DiCaprio.

Actorul de 45 de ani a negat acuzațiile președintelui și s-a declarat un fidel susținător al cauzei Amazoniei. Într-un mesaj postat pe Instagram duminică, starul american a declarat că este alături în continuare de poporul brazilian.

„Rămân dedicat sprijinirii ingenioaselor comunități braziliene, autorităților locale, oamenilor de știință, profesorilor și publicului larg, care muncesc fără odihnă pentru a salva Amazonia, pentru viitorul tuturor brazilienilor”, a scris actorul.

În mediul online, mii de brazilieni i-au mulțumit lui Leonardo DiCaprio pentru implicare. Unii chiar și-au cerut scuze pentru declarațiile iresponsabile ale președintelui lor.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Leonardo DiCaprio, profil de celebritate
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!