Leonardo DiCaprio, acuzat că a plătit pentru incendierea pădurii amazoniene. Cum a răspuns actorul

Leonardo DiCaprio, acuzat că a plătit pentru incendierea pădurii amazoniene. Cum a răspuns actorul
Leonardo DiCaprio e un susținător al cauzei amazoniene. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 02 Decembrie 2019
Data actualizare: 02 Decembrie 2019
Leoardo DiCaprio se află mijlocul unui scandal monstru, pornit de președintele Brazilei, Jair Bolsonaro.

Șeful statului brazilian, Jair Bolsonaro, l-a acuzat pe față pe Leonardo DiCaprio de incendiile de proporții din Amazonia. Președintele susține că actorul american a plătit pentru răspândirea incediilor în pădurea amazoniană.

Jair Bolsonaro a comentat în propriul stil anunțul făcut de starul american în luna august a acestui an. Atunci, DiCaprio chema în ajutor bogații lumii în încercarea de a stopa incendiile de pădure. Mai mult, actorul a promis că va strânge 5 milioane de dolari, bani care vor fi donați pentru salvarea pădurii.

Acest Leonardo DiCaprio e un tip cool, nu? Dând bani pentru incendierea Amazoniei”, a declarat Bolsonaro de față cu jurnaliștii brazilieni, conform Reuters.

Citește și: Leonardo DiCaprio, mesaj puternic pentru români: „Au fost sute de atacuri”

Președintele susține că organizația de conservare a bogățiilor naturale World Wildlife Fund (WWF) a plătit pentru fotografiile făcute de pompierii voluntari la locul incendiilor, pentru a primi donații, inclusiv o contribuție de 500.000 de dolari de la Leonardo DiCaprio.

Actorul de 45 de ani a negat acuzațiile președintelui și s-a declarat un fidel susținător al cauzei Amazoniei. Într-un mesaj postat pe Instagram duminică, starul american a declarat că este alături în continuare de poporul brazilian.

„Rămân dedicat sprijinirii ingenioaselor comunități braziliene, autorităților locale, oamenilor de știință, profesorilor și publicului larg, care muncesc fără odihnă pentru a salva Amazonia, pentru viitorul tuturor brazilienilor”, a scris actorul.

În mediul online, mii de brazilieni i-au mulțumit lui Leonardo DiCaprio pentru implicare. Unii chiar și-au cerut scuze pentru declarațiile iresponsabile ale președintelui lor.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Leonardo DiCaprio, profil de celebritate
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies