Leonardo DiCaprio, mesaj puternic pentru români: „Au fost sute de atacuri”

Leonardo DiCaprio, mesaj puternic pentru români: Au fost sute de atacuri
Leonardo DiCaprio a avut un mesaj pentru români. FOTO: Getty Images
Citeste mai mult despre: Leonardo DiCaprio, mars paduri, paduri, Romania,
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 07 Noiembrie 2019
Data actualizare: 07 Noiembrie 2019
Leonardo DiCaprio demonstrează nu doar că știe unde e România pe hartă, ci și că îi cunoaște problemele. Actorul de 44 de ani a postat un mesaj puternic despre și pentru toți românii.

Leonardo DiCaprio a fost mereu un mare susținător al cauzei planetei și a luat atitudine când viitorul ei a fost amenințat. Miercuri, actorul de la Hollywood a postat un mesaj emoționant și puternic de susținere a cauzei pădurilor din România.

Actorul a apreciat protestul românilor față de defrișările nemiloase din țara noastră și a transmis un mesaj de susținere pentru toți cei care au fost și sunt agresați pentru că apără pădurile.

„Peste 4.000 de persoane au mărșăluit seara trecută pe străzile din București, cerând ministerului român al pădurilor să pună capăt defrișărilor ilegale și să protejeze ultimele păduri virgine ale Europei”, și-a început actorul mesajul de pe Instagram.

Leonardo DiCaprio a menționat că proteste similare au avut loc în mai multe orașe din țara noastră, pentru a susține cauza de la București. 

În fiecare an, 38 de milioane de metri cubi de lemn dispar din pădurile românești. Cei mai mulți copaci sunt tăiați ilegal. Au fost, de asemenea, sute de atacuri la adresa pădurarilor, doi dintre ei fiind uciși cu bestialitate pentru că au protejat aceste păsuri. Din Amazonia până în România, atacurile împotriva celor care apără pădurile sunt în creștere. Trebuie să apărăm pădurile și pe oamenii care le protejează”, a scris actorul pe contul lui de Instagram, unde a distribuit și câteva imagini de la protestele din Capitală.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on

Postarea sa a fost apreciată de peste 345.000 de oameni, printre ei mulți români. 

Mulțumim foarte mult pentru distribuire. Asta înseamnă mult pentru noi”, a scris o admiratoare a actorului.

După incendiile devastatoare care au afectat pădurea amazoniană, actorul a promis un ajutor financiar de 5 milioane de dolari. Leonardo DiCaprio a fondat chiar și o fundație umaniatră, cu scopul de a sprijini eforturile globale de a stopa efectele încălzirii globale.   

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Ascensiunea lui Leonardo DiCaprio
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies