Leslie Hawke lasă România pentru SUA: „Vreau ca țara mea să fie condusă de alt fel de oameni”

Leslie Hawke lasă România pentru SUA: bdquo;Vreau ca țara mea să fie condusă de alt fel de oameni
Autor: Dan Brumar
Data: 04 Septembrie 2018
Leslie Hawke, femeia care și-a dedicat toată viață cauzelor nobile, se pregătește să părăsească România. Mama actorului Ethan Hawke, cofondandatoarea organizației OvidiuRo, e implicată deja în politica de peste Ocean.

Leslie Hawke (66 de ani) se apropie de finalul șederii sale în România. Din anul 2000 și până azi a ajutat familii sărace din România să aibă o viață mai bună. Mii de copii sărmani, din zone defavorizate, și-au putut continua studiile datorită implicării sale și a organizației OvidiuRo. În acest moment, mama lui Ethan Hawke își pregătește plecarea din România, programată în cursul anului 2020

În luna mai a acestui an și-a scos la vânzare casa de vacanță din județul Buzău. Tot din acest an s-a alăturat unei cauze noi în țara ei, campania electorală pentru Senatul Statelor Unite ale Americii. „După rezultatele ultimelor alegeri prezidențiale din SUA mi-am dorit să mă întorc acasă și să încerc să mă implic, pentru ca țara mea să fie condusă de alt fel de oameni, care eu cred că sunt mai potriviți să facă asta. Așa încât în această perioadă, până pe 6 noiembrie, fac parte din echipa unui candidat pentru Senatul Statelor Unite în care eu cred (Beto O’Rourke)”, ne-a dezvăluit marea filantroapă.

Maria Gheorghiu și Leslie Hawke. FOTO: Sean Gallup


În 2000, Leslie Hawke și-a lăsat țara natală pentru România. A venit în Bacău pentru a face doi ani de voluntariat în cadrul Fundației de Sprijin Comunitar. Și-a dat seama că trebuie să stea mai mult dacă vrea ca ajutorul ei să conteze și să schimbe cu adevărat ceva. Convinsă de Maria Gheorghiu, pe atunci director în cadrul fundației din Bacău, Leslie Hawke a rămas, cu promisiunea că se va dedica sărmanilor din România vreme de 20 de ani. „Mandatul” ei se încheie în curând, iar Leslie a acceptat să vorbească despre experiența ei în România într-un interviu exclusiv acordat Perfecte.ro

Să rămân în România pentru o perioadă atât de lungă a fost ceva normal pentru mine – să plec este partea mai dificilă. Atunci când am venit ca voluntar Peace Corps, mi-am dat seama că nu pot să fac cu adevărat ceva care să aibă impact dacă nu îmi asum să fac asta pentru o perioadă mare de timp. Și, pentru mulți ani, am simțit că aici este locul meu”, a declarat Leslie Hawke.

Citiți interviul complet cu Leslie Hawke în Perfecte.ro!

FULLSCREEN
Leslie Hawke lasă România pentru SUA: „Vreau ca țara mea să fie condusă de alt fel de oameni”
  • /Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO