"Let`s Do It, Romania!" lanseaza prima aplicatie de mobil si platforma pentru raportarea deseurilor

Let`s Do It, Romania! lanseaza prima aplicatie de mobil si platforma pentru raportarea deseurilor
Citeste mai mult despre: Let`s do It, Romania!,
Data publicarii: 27 August 2015
Data actualizare: 27 August 2015
Incepand cu 26 august, toti romanii care doresc sa contribuie la curatarea Romaniei de deseuri au la dispozitie aplicatia si platforma "Let`s Do It!". Cu ajutorul aplicatiei de mobil, voluntarii pot oricand sa marcheze deseurile intalnite in oras sau in natura pe Harta Deseurilor, pentru a fi apoi raportate catre autoritati si curatate in 30 de zile, conform legii. Fiecare voluntar va primi constant mesaje cu statusul sesizarii, pana cand zona este curatata.

De ce sa nu facem curatenie in fiecare zi? Aceasta a fost intrebarea cu care am plecat la drum atunci cand am inceput acest proiect. Ne dorim sa incurajam romanii din intreaga tara sa actioneze ori de cate ori gasesc deseuri ilegale, printr-un instrument care raspunde la intrebarea: «Ce pot face eu, un simplu cetatean, ca sa curat Romania?» Astfel, lansam astazi un nou tip de voluntariat: voluntariatul digital”, a declarat Anca Banita, Communication Manager “Let`s Do It, Romania!”.

In afara aplicatiei de mobil disponibile gratuit pe Google Play si, in curand, si pe App Store, proiectul include si platforma online. Fiecare sesizare include coordonatele GPS ale zonei raportate si detalii despre deseurile identificate (componenta, dimensiuni si orice alte detalii relevante). Toate aceste informatii vor fi trimise automat autoritatii publice locale responsabile pentru curatarea zonei sesizate. Harta Deseurilor este disponibila online pe www.letsdoitromania.ro dupa ce utilizatorul aplicatiei se logheaza. 

"Facem astazi un pas important pentru «Let`s Do It, Romania!», odata cu lansarea acestui proiect in parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor si QUALITANCE. Obiectivul nostru este sa trimitem anual 250 de sesizari pe judet si ne propunem ca minimum jumatate sa fie solutionate. «Let`s Do It, Romania!» a aratat inca de la inceput ca, impreuna, putem schimba Romania in bine, iar noi vom comunica in mod constant rezultatele obtinute. Pe site-ul «Let`s Do It, Romania!» veti gasi, in curand, Harta Primariilor Responsabile – locul in care ne dorim sa apara fiecare autoritate publica locala din tara. Asadar, invitam toti voluntarii si sustinatorii «Let`s Do It, Romania!» sa descarce aplicatia de mobil si sa devina voluntari activi si implicati in curatarea Romaniei", afirma Andrei Cosuleanu, Director Executiv “Let`s Do It, Romania!”.

"Impreuna cu partenerii de la "Let's Do It, Romania!" am dezvoltat aplicatia pe care o lansam astazi, prin care fiecare roman posesor de smartphone poate deveni un adevarat comisar de mediu. Vreau sa felicit echipa "Let's Do It, Romania!" pentru initiativa si pentru efortul depus. Raportarea deseurilor este doar prima etapa de dezvoltare a aplicatiei. Suntem deja in discutii pentru introducerea posibilitatii de a raporta taieri ilegale de padure si poluari ale aerului sau cursurilor de apa. Sper ca astfel, in viitorul apropiat, sa avem un instrument complet de raportare pe mediu, la indemana tuturor romanilor." a declarat Gratiela Gavrilescu, Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor.

Proiectul a fost demarat cu ajutorul fondurilor obtinute in campania de crowdfunding lansata de echipa "Let`s Do It, Romania!" in luna mai, care a atras, totodata, si sustinerea companiilor private. Partenerul "Let`s Do It, Romania!" pentru dezvoltare este compania de software QUALITANCE, care a realizat aplicatia si platfforma, donand totodata cate un dolar pentru fiecare dolar strans in campania de crowdfunding.  

"Ne bucuram ca am sustinut «Let`s Do It, Romania!», deopotriva ca partener tehnologic si ca sponsor. Ne-am dori ca aceasta aplicatie gratuita pentru utilizatori, usor de utilizat si prietenoasa sa stimuleze simtul civic al romanilor, caci acum pot deveni voluntari din doar trei click-uri si in cateva secunde. Aplicatia realizata de QUALITANCE pentru «Let`s Do It, Romania!»reprezinta un pas crucial in directia optimizarii eliminarii deseurilor", afirma Radu Constantinescu, managing partner QUALITANCE.

Descarca gratuit aplicatia aici!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies