Liam Neeson, taxat de fanii săi pentru remarca rasistă dintr-un interviu

Liam Neeson, taxat de fanii săi pentru remarca rasistă dintr-un interviu
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 05 Februarie 2019
Data actualizare: 05 Februarie 2019
Liam Neeson a făcut o gafă impardonabilă într-un interviu acordat unei publicații britanice. Actorul e sub asediul fanilor.

S-a confesat pentru prima dată în legătură cu un episod întunecat din viața lui, crezând că lumea va aprecia gestul său. Însă, actorul Liam Neeson (66 de ani) a stârnit un val de critici după ce a dezvăluit că plănuia să se răzbune pe un „negru nenorocit” care ar fi agresat sexual o prietenă de-ale sale. 

Internauții au răbufnit pe rețelele sociale, după ce Neeson a mărturisit că a „vânat” vreme de o săptămână un bărbat de culoare ca să-l pedespsească pentru fapta sa. Actorul a dezvăluit că se simte rușinat de gestul său, mai ales că nu cunoștea identitatea atacatorului.

Liam Neeson, gata să ia viața oricărui bărbat de culoare doar pentru că o persoană ar fi făcut asta, ne arată cât de insignifiante sunt pentru unii viețile persoanelor de culoare. Chiar și venită din partea lui, povestea ne demonstrează un nivel al privilegiului și al înțelegerii care ne spune că nu vor exista consecințe”, a comentat un utilizator de Twitter.

Dar reacția mea imediată a fost să întreb dacă știe cine a fost? Nu. Ce culoare avea? Ea a spus că era un bărbat de culoare. Nu ce vârstă avea? Ce înălțime avea? Tu doar ai întrebat ce culoare avea pielea lui? Nu-mi pasă cât îți pare de rău, Liam Neeson. Asta este dezgustător”, a spus o femeie pe aceeași rețea socială.

NU sunt rasist. Asta s-a întâmplat acum aproape 40 de ani”, a reacționat actorul într-un interviu acordat emisiunii Good Morning America, marți.

Liam Neeson i-a uimit pe fani cu declarațiile sale din interviul acordat publicației britanice The Independent, cu câteva zile înainte de lansarea celui mai nou film al său – Cold Pursuit.

Actorul a încercat să explice că răzbunarea nu rezolvă problemele, dând un exemplu personal, din trecutul său. Liam Neeson a vorbit pentru prima dată despre cum s-a simțit el în urmă cu mulți ani, când o persoană dragă lui a fost victima unui viol. 

„Mă plimbam cu o rangă în mână în jurul cartierului, în speranța că voi fi abordat de cineva – mi-e rușine să spun asta – și am făcut-o circa o săptămână, sperând ca un negru nenorocit să iasă dintr-un pub sau să se dea la mine, înțelegi? Astfel încât să-l pot ucide”, a spus actorul pentru sursa citată.  
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies