• PRO TV
  • Lista propunerilor de nominalizare la Oscarul pentru film strain pe 2012

Lista propunerilor de nominalizare la Oscarul pentru film strain pe 2012

Lista propunerilor de nominalizare la Oscarul pentru film strain pe 2012

Lungmetrajul iranian "Nader si Simin, o despartire/ A Separation", de Asghar Farhadi, se afla pe lista celor noua pelicule care ar putea fi nominalizate la premiul Oscar pentru cel mai bun film strain anul acesta, au anuntat miercuri organizatorii.

"Nader si Simin, o despartire", care spune povestea unui cuplu iranian ce intentioneaza sa plece din tara natala, a castigat deja o serie de premii importante la categoria "cel mai bun film strain", inclusiv Globul de Aur, premiul decernat de New York Film Critics Circle, cel decernat de National Society of Film Critics, ca si Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin din 2011.

Lista scurta a candidatelor la Oscarul pentru cel mai bun film strain, care include si pelicule din Taiwan, Polonia, Israel si Belgia, va fi restransa de doua comisii speciale din New York si Los Angeles la cinci pelicule.

Pe aceasta lista se afla documentarul 3D "Pina" regizat de Wim Wenders - propunerea Germaniei - si lungmetrajul polonez "In Darkness", regizat de Agnieszka Holland.

Filmul israelian "Footnote", regizat de Joseph Cedar a ajuns si el pe lista scurta, alaturi de pelicula marocana "Omar Killed Me" si cea taiwaneza "Warriors of the Rainbow: Seediq Bale".

Lungmetrajul belgian "Bullhead", cel canadian "Monsieur Lazhar" si cel danez "Superclásico" completeaza lista scurta din acest an a celor noua pelicule propuse spre a fi nominalizate la Oscarul pentru cel mai bun film strain.

In acest an, pe lista lunga s-a aflat si propunerea Romaniei, filmul "Morgen", regizat de Marian Crisan.

In 2011, premiul Oscar pentru cel mai bun film strain a fost decernat lungmetrajului danez "In a Better World", regizat de Susanne Bier.

Nominalizarile pentru premiile Oscar 2012 vor fi anuntate pe 24 ianuarie. Cea de-a 84-a gala a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie, la Los Angeles. MEDIAFAX

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni