• PRO TV
  • Luni, 19 ianuarie, cea mai deprimanta zi din 2015

Luni, 19 ianuarie, cea mai deprimanta zi din 2015

Luni, 19 ianuarie, cea mai deprimanta zi din 2015

Cea de-a treia zi de luni a anului, care, in 2015, cade pe 19 ianuarie, este considerata a fi cea mai deprimanta zi, la aceasta concluzie ajungand un psiholog britanic care a creat o formula matematica pentru a identifica cele mai dificile momente ale anului, potrivit presei internationale.

Teoria despre "Blue Monday" a aparut in 2005, cand psihologul britanic Cliff Arnall a creat o formula matematica elaborata pentru a calcula cele mai ingrozitoare zile ale anului.

Psihologul a luat in considerare conditile meteo din aceasta perioada, facturile la utilitati, datoriile, nivelul motivational, sarbatorile de iarna, precum si faptul ca multi oameni urasc zilele de luni.

Astfel, Cliff Arnall a stabilit ca cea de-a treia zi de luni a anului este cea mai deprimanta zi, avand in vedere ca, in aceasta perioada, oamenii manifesta o stare de tristete, inactivitate si consuma carbohidrati in exces.

Insa aceasta teorie a psihologului a fost cauza unor dispute, intrucat acesta a creat formula ca parte a unei campanii de marketing pentru o companie de turism. Astfel, s-a luat in calcul ideea ca opinia publica este influentata sa isi programeze o vacanta in aceasta perioada pentru a scapa de starea de depresie.

Citeste mai multe pe mediafax.ro!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni