Lupta cu tehnologia.  Cat de mult mai conteaza diploma de facultate intr-o lume in care calculatorul ne “fura” joburile 

Lupta cu tehnologia. Cat de mult mai conteaza diploma de facultate intr-o lume in care calculatorul ne fura joburile
Citeste mai mult despre: tehnologie, calculator, diploma, job,
Data publicarii: 07 Septembrie 2011
Data actualizare: 07 Septembrie 2011
Milioane de absolventi de liceu sunt pe punctul de a-si lua ramas bun de la parinti, pentru ca incepe o viata noua la facultate. Unii chiar mai cred ca diploma de la universitate le va oferi o viata indestulatoare in viitor. Cei mai multi considera, insa, ca in timpul facultatii pierd trei sau patru ani din viata, acumuleaza datorii uriase pe care va trebui sa le plateasca dupa absolvire, iar dupa ce termina nu au siguranta ca isi vor gasi o slujba sigura si bine platita, scrie The Economist.

Parintii le-au spus intotdeauna ca educatia este cea mai buna metoda pentru a se descurca in aceasta lume globalizata. Muncitorii vor fi inlocuiti cu roboti, iar cei care nu au scoala sunt condamnati sa se lupte toata viata pentru un trai decent. In schimb, elita va avea intotdeauna lumea la picioare. Si exista si dovezi in sprijinul acestei afirmatii.

Un studiu recent al Universtitatii Georgetown arata ca cei care au studii aprofundate merita sa le faca, iar calificarile obtinute la scoala sunt in stransa legatura cu castigurile. Un american cu o diploma de facultate in buzunar se poate astepta sa castige in jur de 3,6 milioane de dolari in timpul vietii.

Intra pe www.incont.ro si citeste continuarea!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!