Madalina Manole - Drama din spatele unui artist, la "Doamne de poveste" - FOTO&VIDEO

Madalina Manole - Drama din spatele unui artist, la Doamne de poveste - FOTO VIDEO
Data publicarii: 13 Noiembrie 2011
Data actualizare: 14 Noiembrie 2011
Duminica, 13 noiembrie, de la 16:30, Olivia Steer prezinta povestea Madalinei Manole dintr-o noua perspectiva, la "Doamne de poveste". Emisiunea va fi difuzata si LIVE pe site-ul nostru.

Ii veti cunoaste pe cei care au inspirat-o in viata si o cunosteau asa cum publicul nu reusea mereu sa o vada.

Conditia artistului roman talentat care se confrunta cu lipsa de promovare si recunoastere poate conduce la gesturi dramatice?

Sa-si fi regizat Madalina Manole moartea, ca la Hollywood? Ce era in sufletul ei, cum era ca om, dar mai ales ca om talentat, aflati duminica, 13 noiembrie la "Doamne de poveste", intr-o editie-documentar in care este prezentata prin ochii poetului Lucian Avramescu, parintele ei spiritual si ai dirijorului Ionel Tudor, cel care a fost mentorul ei, impreuna cu Mihaela Runceanu.

LUCIAN AVRAMESCU

"Madalina imi zicea ca sunt al doilea tata al ei, tatal spiritual. Eu am preluat o de la taica'su care mi-a dat -o de mana de la Sala Sporturilor din Ploiesti la 15 ani, era eleva de liceu si canta impruena cu Stefania Ghita, o fata blonda din Bacau".

Madalina cauta motive ca sa-si poata explica de ce nu mai are succesul de alta-data, desi era clar ca nu-i lipsea talentul si muncea mult mai mult decat altele.

"Odata mi-a dat un telefon, nu era mult inainte de necazul asta si a zis: "Nu vi se pare ca eu m-am uratit? Ca sunt urata?"... "Mai Madalina, tu esti nebuna? Cum Dumnezeu poti sa spui asa ceva, tu ai fost frumoasa si vei muri frumoasa chiar daca vei fi de 80 de ani o sa fii o baba frumoasa, cum poti sa fii tu urata?"... Povestea asta indica niste caderi sufletesti legate tot de scena si i se parea ca nu o mai cheama, ca nu mai e in voga pentru ca nu mai e atat de frumoasa".

"Moartea ei a fost o moarte regizata de ea, este o moarte in regie proprie perfect lucida, cei care spun ca a innebunit atunci, nu, ea si-a regizat moarea ca la Hollywood, in ziua in care s-a nascut, de ziua ei de nastere, stiind forta de impact public a unui asemenea gest tragic si a facut-o ca o mare artista, a murit ca o mare artista. E  greu sa intelegi asa ceva, dar si cand intelegi te cutremuri."

Poetul e degustat de scandalurile care murdaresc astazi imaginea Madalinei si de faptul ca fanii nu sunt lasati sa si-o aminteasca asa cum a fost, o solista extrem de talentata.

"Nu mai vorbeste nimeni despre Madalina, ci nu mai stiu despre ce frecusuri cu parintii ei si sot , nu e bine , nu e bine si le spun asta si parintilor ei pe care ii cunosc si sotului pe care nu-l cunosc, domnilor, lasati-o pe fata asta sa pluteasca in cerul asta care toamna acum e chiar splendid".

IONEL TUDOR

"Foarte frumoasa si a venit un copil aici in Bucuresti, un copil in sufletul caruia ardea flacara de artist si mi-am dat seama de lucrul asta si de asta, impreuna cu Mihaela Runceanu am adus-o la noi la Scoala Populara de Arta si am reusit sa o canalizam exact pe genul muzical pe care ea si l-a dorit, ne-a convins foarte tare de la inceput pentru ca avea ce sa spuna si ne-am dat seama de lucrul asta. Muncea non stop si toata viata ei a muncit foarte, foarte mult".

"In acest documentar in esenta vorbim despre drama unui artist... drama unui artist. Pacat ca s-a intamplat asa pentru ca avea foarte multe inca de spus. In martie, deci cu 3 luni, 4 luni inainte sa se intample nenorocirea care  s-a intamplat, am fost impreuna la un festival de muzica usoara si timpul mi-a permis sa stam noaptea si sa discutam foarte mult despre ceea ce vroia ea sa faca. Era o femeie plina de initiativa, cu dorinte mari si chiar vroia sa arate ca la varsta la care era, era o femeie tanara si avea inca foarte multe de spus in domeniul muzical. Ca apoi sa aud nenorocirea care s-a intamplat, nici acum nu-mi vine sa cred."

Ce ar trebui sa inteleaga oamenii?

"Ca Madalina manole ramane o mare personalitate a muzicii usoare romanesti. Imi pare rau si imens de rau pentru destinul pe care l-a avut, nu merita acest destin! Pacat , mare pacat de... dar vedeti ce soarta! Mihaela Runceanu ce soarta a avut, Serban care s-a dus asa dintr-o data, ea, care nu merita sa plece... Sunt multi. Laura Stoica... Exista un destin pe care nu ai cum sa-l ocolesti, dar pacat ca se intampla unor oameni foarte, foarte buni, aici este dureros!".


 
alte stiri...
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies