Madonna, regină și la 60 de ani. Recordurile celei mai de succes artiste din lume

Madonna, regină și la 60 de ani. Recordurile celei mai de succes artiste din lume
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 16 August 2018
Data actualizare: 16 August 2018
Madonna Louise Veronica Ciccone, pe numele ei de scenă Madonna, a împlinit 60 de ani pe 16 august. În 35 de ani de carieră, artista a stabilit o serie de recorduri, care cu greu pot fi bătute de cineva.

Madonna nu s-a născut pentru a face figurație pe scenă, ci a dat totul pentru a lua laurii. La 60 de ani, vedeta le-a amintit fanilor ei că rămâne „regina” showbiz-ului interațional, într-o postare pe Instagram. Madonna își serbează ziua de naștere în Marrakech, Maroc, de unde le-a transmis fanilor ei o serie de postări pe rețeaua de socializare.
 


Cariera celei mai titrate artiste din lume a început în 1983, câna a intrat în topurile de peste Ocean. Însă, anul de grație al viitoarei regine a muzicii pop a fost 1985, odată cu The Virgin Tour, turneul de promovare a celor două abume de studio înregistrate în 1983 și 1984. Tot atunci a beneficiat de expunere mediatică la Love Aid 1985, un concert caritabil organizat pentru combaterea foametei în Etiopia.

Iată câteva recorduri stabilite de regina muzicii pop în cei 35 de ani de carieră muzicală!

În 2000 a fost desemnată cea mai de succes artistă solo din lume, iar performanța ei a fost consemnată în celebra Guinness Book of World Records.

Deține încă recordul la numărul de discuri vândute – 300 de milioane de exemplare – dintre toate femeile artist din întreaga lume.

Cel mai vândut album din anii ’80, performanță înregistrată de o solistă – albumul True Blood.

Cele mai scumpe videoclipuri realizate. Pentru „Express Yourself” și „Bedtime Story”, Madonna a plătit câte 5 milioane de dolari. Recordul ei a ținut până în 1995, când a fost detronat de videoclipul piesei „Scream”, un duet realizat de Michael și Janet Jackson. 

Pentru albumul său „Confessions on a Dance Floor”, lansat în 2005, Madonna a deținut recordul pentru numărul de țări în care s-a aflat în top: 40.

FOTO: Madonna/Facebook

Cele mai mari câștiguri din muzică înregistrate într-un an au intrat în conturile Madonnei. În perioada iunie 2012 – iunie 2013, artista a încasat 125 de milioane de dolari, care a plasat-o în fața principalei contracandidate, Celine Dion. De fapt, Madonna rămâne cea mai bogată femeie artist din lume, cu o avere estimată la aproape 800 de milioane de dolari.

Cel mai bănos contract semnat vreodată de o femeie poartă semnătura Madonnei. În 2007, artista a semnat o înțelegere pe trei ani cu Live Nation Entertainment pentru producția a trei albume. Suma încasată: 152,4 milioane de dolari.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!