Magnatul american Jeff Bezos, scandal uriaș după ce s-a aflat că voia să își țină angajații în cuști

Magnatul american Jeff Bezos, scandal uriaș după ce s-a aflat că voia să își țină angajații în cuști
Citeste mai mult despre: Jeff Bezos, Amazon,
Autor: Redactia
Data publicarii: 13 Septembrie 2018
Data actualizare: 13 Septembrie 2018
Bezos se află în centrul unui scandal uriaș după ce în presă au ajuns informații conform cărora magnatul voia să își țină angajații în cuști. 

În presa de business au apărut de-a lungul timpului numeroase povești legate de condițiile grele de muncă din companii precum Tesla Motors, Apple, SpaceX și Amazon, companie deținută de Jeff Bezos.

Jurnaliștii de la The Seattle Times au publicat în exclusivitate informații conform cărora Amazon a înregistrat în 2016 un patent care descria o cușcă în care angajații companiei ar fi urmat să stea atunci când se aflau în preajma roboților industriali sau a utilajelor grele.

După publicarea ilustrațiilor în presă, reacțiile în social media au fost atât de virulente încât Amazon a fost nevoit să reacționeze public prin vocea VP-ului Dave Clark.

Clark a scris pe Twitter: „Uneori se obțin brevete și pentru ideile proaste."

Cu toate astea, Clark a explicat că soluția nu a fost și nu va fi niciodată implementată și că soluția de compromis pe care oficialii Amazon au găsit-o între timp a fost ca muncitorii să poarte veste cu senzori care îi vor ajuta pe roboți să îi detecteze pe muncitori și să îi ocolească. 

Potrivit unor surse din interior, pentru a combate articolelele de presă negative, Amazon și-ar fi plătit ulterior angajații să ridice compania îl slăvi pe rețelele sociale, gest catalogat drept „creepy" (n.r. foarte ciudat) de utilizatorii de Twitter.

Amazon a devenit recent a a doua companie, după Apple, a cărei capitalizare a depășit o mie de miliarde. Prețul acțiunilor Amazon s-a dublat în ultimul an, după ce compania a raportat o creștere în vânzările din retail și în activitățile de cloud computing. 

Fondată în 1994, compania Amazon este în prezent cel mai mare retailer online, iar Bezos a devenit cel mai bogat CEO din lume, cu o avere estimată la peste 160 de miliarde de dolari. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies