Maluma e mic copil. Cine e artistul care deține recordul de vizualizări pe YouTube într-o singură zi

Maluma e mic copil. Cine e artistul care deține recordul de vizualizări pe YouTube într-o singură zi
Autor: Dan L. Brumar
Data: 03 August 2018
Starul columbian Maluma e pe val și se numără printre puținii cântăreți de pe planetă care au videoclipuri cu peste un miliard de vizualizări. Cu toate acestea, nu-l bate pe acest muzician la vizbilitatea pe YouTube într-o singură zi.

Poate că unii nu-l agreează pe Maluma, însă starul columbian e miliardar la vizualizări pe internet. În articolul de față nu e vorba despre muzica pe care o faci, ci despre câți oameni o ascultă și se regăsesc în ea. Iar artistul, care a fost și la București în această vară, știe să atragă fani din întreaga lume. Însă, un alt muzician deține un record care va putea fi bătut foarte greu, și anume numărul de vizualizări pe platforma Vevo, găzduită de YouTube, în 24 de ore. 

Dacă v-ați gândit la Michael Jackson, atunci aflați că nu e vorba despre regele muzicii pop. De fapt, muzicianul care deține recordul de vizualizări în 24 de ore este David Bowie, cu nu mai puțin de 51 de milioane de accesări. Recordul a fost stabilit la 11 ianuarie 2016, la o zi după moartea sa. David Bowie, care împlinise 69 de ani cu două zile înainte de a părăsi această lume, s-a luptat mai bine de un an și jumătate cu o boală necruțătoare, cancerul.

La o zi după moartea sa, piesa „Lazarus”, a doua de pe albumul de studio Blackstar lansat în 2016, a fost urmărită de 11,1 milioane de oameni. Cea mai populară melodie a lui Maluma de pe Vevo – Corazon (feat Nego del Borel) – are 1,1 miliarde de vizualizări în cele șapte luni de prezență în platforma online. Dacă împărțim la numărul de zile, rezultă puțin peste 5,2 milioane de vizualizări.

Videoclipul piesei considerat atunci profetic, îl înfățișează pe David Bowie pe un pat de spital, legat la ochi și, la un moment dat, levitând.

Cifrele înregistrate în 2016 au fost incluse în Cartea Recordurilor și au detronat vechiul record, stabilit de fanii lui Adele în 23 octombrie 2015. În acea zi, cântăreața britanică lansa single-ul „Hello”, motiv pentru care a fost foarte urmărită în online. Însă nu suficient de mult ca să rămână pe locul I. 

Citește și: Maluma nu e singurul. Zece celebrități care i-au insultat pe români la ei acasă 


FULLSCREEN
Maluma e mic copil. Cine e artistul care deține recordul de vizualizări pe YouTube într-o singură zi
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO