Maluma nu e singurul. Zece celebrități care i-au insultat pe români la ei acasă

Maluma nu e singurul. Zece celebrități care i-au insultat pe români la ei acasă
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 31 Decembrie 2018
Data actualizare: 31 Decembrie 2018
Starul columbian Maluma a gafat la prima sa prezență în România, declarându-se uimit câți spectatori i-au fredonat piesele, „chiar dacă nu știau limba engleză sau limba spaniolă”. Dar și alți artiști au comis-o de-a lungul anilor, iar asta nu ne-a căzut prea bine.

Bună seara, Budapesta!” este, poate, cea mai comună gafă a celebrităților care au urcat pe scenă în capitala României. De-a lungul anilor, românii au avut reacții dintre cele mai acide la adresa starurilor care nu au putut reține măcar numele orașului în care tocmai sosiseră. Seria gafelor a fost deschisă de regele muzicii pop, Michael Jackson, care avea să rostească pentru prima dată „Hello, Budapest”, de la balconul Casei Poporului. După el s-au luat mai mulți artiști celebri.

VIDEO Maluma mesaj denigrator la adresa românilor. Ce a spus artistul

1995. Iron Maiden a concertat la București pentru prima dată, iar solistul de atunci, Blaze Bayley, ne-a salutat cum ne așteptam mai puțin. „Bună seara, Budapesta!”, iar fanii au răbufnit într-un cor de huiduieli.

2008. Lenny Kravitz a demonstrat că nu avea habar unde a aterizat, după ce a confundat Bucureștiul cu Budapesta și România cu Ungaria. Fanii l-au corectat, dar l-au și huiduit pentru gafă. Vezi momentul mai jos!


2008
. În același an a lovit solistul trupei britanice Whitesnake, care îi saluta pe români „Bună seara Buda...Oh, București!”.

2009. Sandra a cântat pentru pentru prima dată la București și i-a surprins neplăcut pe cei peste 4.000 de spectatori ai Sălii Palatului cântând play-back. Mai mult, la sfârșitul primei piese, artista i-a salutat pe fani, în limba română, adresându-le un incredibil „Bună seara, Moscova!”. O parte din spectatori a părăsit sala după această insultă.


2010
. Alt an, alt concert memorabil, dar care a început cu aceeași gafă. James Hetfield, solistul trupei Metallica, ne-a confundat cu țara vecină. Momentul a fost surprins de românii care au fost la concert. Iată momentul aici! (minutul 3:14). 

2010. Actorul francez Jonathan Lambert
a insultat românii, într-o emisiune televizată. Umoristul a arătat lumii întregi cum salută românii. Vezi video mai jos (de la minutul 7:18).

2012. Crainicul trimis de UEFA la finala Europa League, disputată pe Arena Națională între Atletico Madrid și Athletic Bilbao, a anunțat în difuzoare: „Bună seara, Budapesta! Bine ați venit la finala Europa League!”. Peste 55.000 de oameni din tribune au rămas perplecși, însă acesta a revenit și s-a corectat.

2014. Al Bano și Romina Power au cântat la Sala Palatului în fața a peste 4.000 de admiratori. Într-un moment de „inspirație”, Romina a anunțat audiența că va recita o poezie în limba italiană, dar a avertizat înainte: „Vă voi recita o poezie în italiană. Sper că înţelegeţi italiana, pentru că nu ştiu să v-o traduc în ungureşte”, a spus solista.

2016. Adjunctul secretarului Apărării SUA, Robert Work, a confundat capitala României cu cea a Ungariei, în timpul unui discurs susținut cu ocazia inaugurării Scutului de la Deveselu.

2018. Publicația de satiră și umor Charlie Hebdo a insultat poporul român și pe Simona Halep, după finala Roland Garros, publicând o caricatură în care campioana noastră era ilustrată cu trofeul în mâini și strigând „Fiare vechi, fiare vechi”.

Fotografia a fost intens criticată, atât în țară, cât și peste hotate, și s-a lăsat cu o plângere penală depusă pe numele publicației. Redactorul șef al revistei a fost chemat în Parlamentul European pentru a da explicații în legătură cu caricatura scandaloasă. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!