Marcel Pavel si FRF au primit amenda pentru mutilarea imnului national AFLA CAT:

Marcel Pavel si FRF au primit amenda pentru mutilarea imnului national AFLA CAT:
Citeste mai mult despre: Marcel Pavel,
Data publicarii: 07 Septembrie 2011
Data actualizare: 07 Septembrie 2011
Marcel Pavel a interpretat imnul national de dinaintea inceperii meciului România-Franta intr-un mod diferit fata de varianta originala a acestuia.

Federatia Româna de Fotbal (FRF) si Marcel Pavel vor fi amendati, miercuri, cu câte 5.000 de lei, pentru intonarea imnului national cu alt text, inaintea meciului România - Franta, jucat, marti seara, pe National Arena, a declarat pentru MEDIAFAX prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei.

Prefectul Capitalei a spus ca, potrivit Legii 75/1994, care are ca anexa continutul imnului national, la evenimentele sportive de pe stadioane se intoneaza varianta scurta a imnului, respectiv strofele unu, doi, patru si 11.

Mihai Cristian Atanasoaei a adaugat ca prin HG 1157/2001, constituie contraventie "intonarea imnului national cu alt text si cu alta partitura decât cele stabilite de lege " si se sanctioneaza cu amenda intre 2.500 si 5.000 de lei, Prefectura fiind una dintre institutiile care pot aplica aceasta masura.

"Astazi, Prefectura Capitalei va sanctiona FRF si personala vinovata, in speta Marcel Pavel, cu câte 5.000 de lei, aceasta fiind obligatia legala a prefectului. Daca noi in tara nu ne respectam valorile nationale, este cu atât mai probabil sa nu fim respectati in competitiile nationale de catre altii, pentru ca drapelul, imnul si stema nationale sunt simbolul României ca stat si nu avem voie nici moral, nici legal sa nu le respectam", a declarat Atanasoaei pentru MEDIAFAX.

Contactat de MEDIAFAX, cântaretul Marcel Pavel a explicat ca a fost alegerea sa sa cânte imnul astfel si a discutat cu cei de la FRF in acest sens, acestia fiind de acord cu optiunea sa. Cântaretul a precizat ca timpul alocat pentru ambele imnuri a fost de 3 minute si a fost chiar depasit cu 10 secunde.

Astfel, el a ales să cânte două strofe din imnul naţional , insa ultimele doua versuri din cea de-a doua strofa - "Si ca-n a noastre piepturi pastram cu fala-un nume/ Triumfator in lupte, un nume de Traian!" - au fost inlocuite cu ultimele doua versuri din prima strofa "Acum ori niciodata croieste-ti alta soarta/ La care sa se-nchine si cruzii tai dusmani!", acestea constituind un refren.

"A fost ca un indemn pentru echipa nationala", a spus Pavel privind reluarea celor doua versuri, in locul celor din strofa a doua. In plus, cântaretul a considerat ca celor de pe stadion le va fi mai usor sa cânte cu el doua versuri pe care le-au auzit deja.

"Am vrut sa cântam aceste versuri ca pe un indemn. N-a fost rea-vointa, n-a fost nimic tendentios. A fost alegerea mea, ca toti suporterii sa cânte cu noi. Sunt onorat ca am fost invitat sa cânt imnul de stat", a spus Marcel Pavel, adaugând ca in urma interpretarii sale a primit mesaje de felicitare.

"N-a deranjat pe nimeni, decât presa (...). (Imnul n.r.) L-am cântat cu patos, cu demnitate, cu placere. Atmosfera a fost excelenta", a mai spus cântaretul, declarându-se inca o data onorat sa cânte pentru echipa nationala pe noul stadion. "Nu ma intereseaza politica. Sa n-aud de politica", a mai adaugat el.

Marcel Pavel a interpretat integral prima strofa din imnul national al României, insa doar primele doua versuri din cea de-a doua strofa, pe care le-a repetat de trei ori.

Artistul nu a cântat celelalte versuri din cea de-a doua strofa a imnului, "Si ca-n a noastre piepturi pastram cu fala-un nume/ Triumfator in lupte, un nume de Traian!".

Versurile din imnul national pe care Marcel Pavel le-a cântat pe Arena Nationala:
"Desteapta-te, române, din somnul cel de moarte,
In care te-adâncira barbarii de tirani!
Acum ori niciodata, croieste-ti alta soarte,
La care sa se-nchine si cruzii tai dusmani.
Acum ori niciodata sa dam dovezi la lume
Ca-n aste mâni mai curge un sânge de roman"
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!