Marea Unire a invitaților speciali la concertul de muzică populară al Andrei

Marea Unire a invitaților speciali la concertul de muzică populară al Andrei
Citeste mai mult despre: Andra, concert, muzica populara, traditional,
Data publicarii: 01 Octombrie 2018
Data actualizare: 01 Octombrie 2018
Andra s-a întrecut pe sine însăși. “Tradițional”, al doilea show al său de la Sala Palatului în 2018, a fost un succes incontestabil. 3 ore, cât a ținut spectacolul în fiecare zi, artista a cântat piese din toate regiunile țării, doine, sărbe, hore, și a fost aplaudată îndelung după fiecare moment. 

“Am inima plină de bucurie că suntem împreună aici: o reuniune de familie a celor care visează în limba română, tresar de emoție la aceleași cântece, plâng de aceleași doruri. Muzica ne unește pe toți.”, a spus Andra în deschiderea “Tradițional.“  

Nume mari ale muzicii i s-au alăturat Andrei la acest spectacol inedit. Andra a invitat artiști consacrați pentru genuri muzicale diferite pentru a oferi o experiență cât mai bogată, pentru toate gusturile.  Publicul a fost încântat de artiști de muzică populară, muzică ușoară, pop, dar și hip-hop. 

15 invitați au urcat pe scenă pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri, toți aceștia fiind acompaniați de Orchestra Fraților Advahov, care a numărat 40 de membri. Pe lângă aceștia, și bandul artistei a contribuit la atmosfera de sărbătoare. 

La 100 de ani de România, 100 de persoane s-au aflat în același timp pe scenă și au dat viață la momente memorabile. 

 Momente inedite din show

“Tradițional“ a început cu proiecția unei înregistrări video cu Constantin Brâncuși, sculptorul vorbind despre pasiunea sa, arta sa, mesajul său. Andra și-a dorit să îi aducă astfel un omagiu acestui respectat artist, considerat a fi unul din cei mai influenți ai secolului XX. 

Un alt moment extraordinar, început tot cu proiecția unor imagini autentice,  a fost cel dedicat Mariei Tănase, unul din marii idoli ai Andrei, artistă cu care este adesea comparată, spre măgulirea ei. Colajul de piese din repertoriul Mariei Tănase a emoționat foarte mult.  

România, un cântec ca o rugă

Andra a creat alături de Adrian Daminescu un moment foarte emoționant. Cei doi au cântat “România”, un cântec cu un mesaj tulburător, de suferință pentru problemele cu care se confruntă țara, iar publicul a aplaudat minute în șir interpretarea lor plină de pasiune. 

Ținute inspirate din portul popular românesc

Pentru show, Andra a ales ținute speciale, inspirate din portul tradițional românesc. Artista și-a făcut apariția desculță, într-o rochie autentică, veche de 60 de ani, dar recondițonată. Pentru momentul dedicat Mariei Tănase, Andra a optat pentru o bluză cu mâneci ample, fustă și fota argintie, toate cu multe perle. Toate cele 6 ținute folosite au accente moderne, sunt reinterpretări ale costumelor populare. 

Videomapping la TRADIȚIONAL

Pentru prima oară, întreaga scenă a Sălii Palatului a fost decorată folosing videomapping, o tehnologie care transformă orice suprafaţă într-un ecran. Imagini de poveste au fost proiectate folosind aparatură avansată pe 6 copaci înalți de 8 metri realizați din stadur decupat. 

O primire specială pentru spectatori

Nu doar scena Sălii Palatului a fost pregătită cu mult timp înainte pentru spectatori, ci și holul. Pentru a intra în atmosferă de la primii pași în sala de concerte, producătorii au adus meșteșugari care au lucrat în fața miilor de spectatori în lut sau în piele, dar și cosând. Cei care au dorit au putut cumpăra produsele tradiționale create ad hoc. 

A fost un spectacol-eveniment, un omagiu adus muzicii care face inimile romanilor să bată în același timp, pentru aceleași vise. Andra și-a dorit să își exprime cu ocazia Centenarului iubirea pentru primul gen muzical încercat, influențată de tatăl și de fratele ei. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!