Marele cineast italian Franco Zeffirelli a murit. Avea 96 de ani

Marele cineast italian Franco Zeffirelli a murit. Avea 96 de ani
Citeste mai mult despre: Franco Zeffirelli, a murit, cineast,
Data: 15 Iunie 2019
Sâmbătă, marele cineast italian Franco Zeffirelii a murit la vârsta de 96 de ani, la Roma. 

Conform presei italiene, cineastul italian s-a stins, iar sursele apropiate din cadrul familei spun că „s-a stins în linişte după o boală lungă care s-a agravat în ultimele luni“

Franco Zeffirelli este cunoscut pentru spectacolele de operă și pentru adaptările cinematografice ale unor opere celebre ale lui Shakespeare, obținând și două nominalizări la premiile oscar.

Cine a fost Franco Zeffirelli

Franco Zeffirelli a fost un realizator, scenarist, producător și actor italian născut la 12 februarie 1923, la Florența, în Italia.

A urmat cursurile Facultăţii de Arte Frumoase din cadrul Universităţii din Florenţa. Şi-a început cariera ca asistent al lui Lucino Visconti, cu care a lucrat la „La terra trema" (1947), „Bellissima" (1951) şi „Senso" (1952). S-a făcut cunoscut ca actor, scenarist, regizor şi producător. 

Alte filme care l-au ridicat printre titanii cinematografiei sunt: „Frate Soare, soră Lună“, „Campionul“, „Traviata“, „Otello“, „Hamlet“, „Jane Eyre“, „Un ceai cu Mussolini“ sau „Trei fraţi“. 

Creaţiile sale cinematografice au devenit pelicule clasice ale celei de-a şaptea arte. În 1999, la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary, a primit Premiul special pentru contribuţia sa în lumea filmului. În ultimii ani de viață a stat în scaunul cu rotile, avându-i aproape pe câinii săi credincioși la vila sa de la Roma, spun cei de la AFP.
Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO