Maria Branyas a învins noul coronavirus la 113 ani și a devenit cea mai în vârstă persoană din lume care s-a vindecat

Maria Branyas a învins noul coronavirus la 113 ani și a devenit cea mai în vârstă persoană din lume care s-a vindecat
Citeste mai mult despre: coronavirus, batrana, COVID-19,
Data: 02 Iunie 2020
La câteva săptămâni după ce a sărbătorit cea de-a 113-a zi de naștere, Maria Branyas, cea mai în vârstă femeie din Spania,  s-a trezit blocată într-o cameră dintr-o Casa de Îngrijire pentru Bătrâni din nord-estul Spaniei, diagnosticată cu COVID-19.   
Acum, Maria Branyas este recuperată complet, nu mai poate transmite virusul și nici nu mai suferă din cauza acestuia și se crede că este cea mai în vârstă supraviețuitoare în urma infecției cu noul coronavirus. 
 
Femeia este acum perfect lucidă și crede că pandemia ar trebui să aibă efecte asupra întregii lumi:
 
„Va trebui ca totul să se facă în mod diferit”, a spus Branyas, citată de The Guardian, descriind o astfel de transformare ca o datorie în fața celor care au murit din cauza noului coronavirus. „Având în vedere vârsta mea, probabil că nu voi fi acolo să văd schimbarea. Dar, crede-mă că este nevoie de o nouă ordine a lucrurilor. ” 
 
Știrea potrivit căreia Maria Branyas a supraviețuit virusului a făcut înconjurul lumii și a înveselit foarte mulți oameni. 
 „Această pandemie a dezvăluit că persoanele în vârstă sunt cele uitate de sociatatea noastră. Au luptat întreaga viață, au sacrificat timpul și visurile lor pentru calitatea vieții de astăzi. Iar cele care au murit din cauza noului coronavirus nu meritau să părăsească lumea în acest fel. ”

Născută în 1907 în Statele Unite, unde tatăl ei spaniol lucra ca jurnalist, Branyas s-a mutat în Spania în 1915. În perioada în care gripa spaniolă din 1918 afecta lumea întreagă, ea locuia la marginea unui sat mic din Catalunya, aparent neafectat de pandemia de atunci.
 
Fiica bătrânei, Rosa Moret, spune că mama ei vorbește rar despre trecut:
 
„Ea spune că este mai bine să nu te gândești la aceste lucruri, trebuie să continui să privești înainte."

Și, apropo de viitor, femeia a râs când a fost întrebată de jurnaliști ce planuri are acum, că a învins o boală care a afectat atât de mulți vârstnici:
 
„Ei bine, voi trăi”, a spus ea. „Până când vrea Dumnezeu”.
 
În Spania, noul coronavirus a afectat peste 5.000 de case de îngrijire pentru bătrâni, ucigând aproximativ 17.500 de rezidenți. 


PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA "VIAȚA BATE VLOGUL"-SEZONUL 2

FOTO: SHUTTERSTOCK
Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO