Marian Godină a publicat un mesaj prin care un şef de Poliţie îi presează pe subalterni să dea mai multe amenzi

Marian Godină a publicat un mesaj prin care un şef de Poliţie îi presează pe subalterni să dea mai multe amenzi
Citeste mai mult despre: Marian Godina, Facebook, politist,
Data publicarii: 28 Aprilie 2020
Data actualizare: 28 Aprilie 2020
Marian Godină a făcut public pe contul său de Facebook un mesaj pe care se pare că l-ar fi dat şeful Poliţiei din Popeşti-Leordeni subalternilor săi.  
Polițistul Godină a ales să îl facă public pentru a arăta că şeful Poliţiei Oraşului Popeşti-Leordeni îi presa pe agenții de circulație să dea mai multe amenzi.
  
Marian Godină:  Mă zbat de ceva timp şi dau explicaţii referitoare la faptul că poliţiştii nu au normă de amenzi. Am făcut-o din convingere. Ba chiar am întrebat pe un grup de poliţişti din toată ţara, dacă pe ei sunt presiuni să dea amenzi. Mi s-a răspuns că nu. Atenţie, a da amenzi este una din atribuţiile de serviciu, deci e anormal să nu dai deloc amenzi şi să nu faci nimic la serviciu toată ziua. Dar mi se pare grav când există presiuni în acest sens. Mesajul de mai jos a fost trimis subalternilor de către dl comisar Cristian Tomi Dumitru, şeful Poliţiei Oraşului Popeşti-Leordeni. Constată acest domn că, de vreo două luni, se observă o scădere a numărului de sancţiuni aplicate la legile speciale, la Codul rutier, la activităţile comerciale ilicite şi la Legea privind paza bunurilor. 

Marian Godină: "Nu ştiu cum poate să i se pară cuiva anormal că pe timp de pandemie a scăzut numărul de amenzi de circulaţie. Traficul e mai redus, chiar şi numărul de accidente rutiere a scăzut drastic. De activităţi comerciale ilicite ce să mai spunem, când majoritatea comercianţilor şi-au suspendat activitatea? Le dă domnul comisar termen pentru îndreptarea indicatorilor, iar celor care nu vor îndeplini indicatorii le transmite că vor întocmi un raport justificativ către conducere. I-am scris domnului comisar şi l-am întrebat dacă mesajul îi aparţine, deoarece vreau să-l fac public şi să fiu sigur că nu e vreun fake pe care mi l-a trimis cineva rău intenţionat. Mi-a răspuns că îi aparţine, mi-a scris fraze întregi şi, după ce l-am corectat, pentru că limba română nu părea a-i fi chiar cea mai bună prietenă, m-a sunat "pentru o mai bună înţelegere şi pentru a evita greşelile", după cum mi-a spus. I-am zis că eu văd mesajul dumnealui ca fiind o presiune pusă pe agenţi şi un îndemn de a da cât mai multe amenzi şi că sunt unul dintre cei care şi-au tot bătut gura că nu există normă de amenzi. Mi-a explicat că e o interpretare greşită, că situaţia operativă de acolo impune sancţiuni şi că agenţii s-au cam învăţat doar să verifice declaraţia, fără să verifice temeinic toate documentele şoferilor.

De asemenea, mi-a spus că au loc multe spargeri din societăţi pentru că agenţii de pază nu sunt verificaţi şi sancţionaţi. Mi-a mai spus că într-o oră vede zeci de şoferi fără centură. Alţii circulă beţi, alţii fără permis. De aceea le-a cerut agenţilor să muncească şi să verifice, nu neapărat să dea amenzi. Pe mine nu m-a convins. Pentru mine "o slabă activitate"= puţine amenzi, iar "îndreptarea indicatorilor"= trebuie să daţi mai multe amenzi. Chiar mă întreb ce o însemna "îndeplinirea indicatorilor". O fi un număr fix de amenzi? 50, 100, 150? Cum îndeplineşti indicatorii ăia?“ 


#StaiAcasa-Pe Pro Tv Plus puteți vedea "Viața bate vlogul"

FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!