Mario Lopez, actorul din Salvați de clopoțel, pus la zid pentru remarcile legate de copiii transgender

Mario Lopez, actorul din Salvați de clopoțel, pus la zid pentru remarcile legate de copiii transgender
Mario Lopez și soția lui, Courtney Mazza. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 01 August 2019
Data actualizare: 01 August 2019
Mario Lopez (AC Slater în serialul Salvați de clopoțel) a fost nevoit să-și ceară scuze public pentru afirmațiile făcute în timpul unui interviu.

Actorul în vârstă de 45 de ani a intrat în gura lumii după ce a susținut într-un interviu acordat emisiunii Candace Owens Show, găzduită de platforma YouTube, că părinții n-ar trebui să permită copiilor să aleagă singuri dacă vor să fie băieți sau fete.

Discuția a pornit după ce gazda emisiunii, Candace Owens a menționat-o pe Charlize Theron, care a recunoscut public că i-a lăsat pe copiii ei să-și stabileacă singuri identitatea sexuală.

„N-am vrut să spun niciodată, nimănui, cum să-și crească copiii și cred că dacă vii dintr-un loc al iubirii, nu poți greși, dar în acelați timp, Doamne, dacă ai trei ani și spui că te simți într-un anume fel sau crezi că ești băiat ori fată sau oricare dintre ele, cred că e periculos pentru un părinte să facă această determinare. Cred că e alarmant și gândește-te la consecințele de mai târziu”, a spus actorul.

Vezi și: VIDEO Profil de celebritate - Charlize Theron


Citește și: Zack din ”Salvați de clopoțel”, despre conflictul cu Screech. Nu și-au mai vorbit de 20 de ani

FOTO: captură YouTube

Mario Lopez și gazda emisiunii s-au pus de acord că această concepție nu e sănătoasă, deși este tot mai întâlnită la Hollywood.

„Cred că părinții trebuie să le îngăduie copiilor să fie copii, dar în același timp ei trebuie să se poarte ca niște adulți în această situație. Cred că în primii ani, când începi să ai aceste discuții, cred că e prematur să faci aceste determinări”, a mai spus Mario Lopez.

Comentariile sale au atras mânia reprezentanților organizațiilor care susțin comunitățile transgender și libera alegere a identității sexuale a copiilor.

„Sunt dezamăgit să citesc comentariile lui Mario Lopez despre părinții care își susțin copiii să vorbească deschis despre identitatea de gen. Ca asistent social sunt pregătit să identific abuzul sau neglijența față de copii. Dialogul sănătos si sigur cu copiii nu e nici abuziv, nici neglijent, nici periculos”, a spus realizatorul de televiziune Karamo Brown.

Mario Lopez are trei copiii

Actorul Mario Lopez din Salvați de clopoțel e căsătorit cu Courtney Mazza din anul 2012. Ei au trei copii împreună, doi băieți și o fată. Cel mai mic, Santino Rafael, s-a născut acum trei săptămâni.


Mario Lopez și cei doi copii mai mari. FOTO: Getty Images

Actorul din Salvați de clopoțel și-a cerut scuze

Mario Lopez a revenit asupra declarațiilor sale, cerându-și scuze public dacă a jignit pe cineva. Într-o intervenție pentru revista People, Mario Lopez a declarat că mai are lucruri de învățat.

„Comentarile pe care le-am făcut au fost ingnorante și insensibile și știu cât de dureroase au fost. Am fost și voi fi mereu un înfocat susținător al comunității LGBTQ și voi folosi această oportunitate pentru a mă educa mai bine”, a declarat actorul.

 
alte stiri...
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies