Mark Zuckerberg, pierderi de 29 de miliarde de dolari pe fondul plecărilor din rețeaua Facebook

Mark Zuckerberg, pierderi de 29 de miliarde de dolari pe fondul plecărilor din rețeaua Facebook
Mark Zuckerberg a primit o lovitură grea după devalorizarea acțiunilor companiei sale. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 04 Februarie 2022
Data actualizare: 04 Februarie 2022
Rețeaua Facebook a înregistrat o scădere substanțială a numărului de utilizatori, pentru prima dată în istoria sa. Conform raportului pe ultimul trimestru al companiei-mamă, Meta, averea lui Mark Zuckerberg a fost afectată considerabil de plecările din rețea.

Mark Zuckerberg a pierdut 29 de miliarde de dolari într-o singură zi, după ce acțiunile companiei sale s-au prăbușit cu aproape 25%. Scăderea vine la scurt timp după ce Meta a publicat datele ultimului raport financiar al companiei, din care reiese că interesul utilizatorilor pentru Facebook este din ce în ce mai scăzut.

Numărul utilizatorilor activi a scăzut cu un milion, la 1,929 miliarde, comportament înregistrat pentru prima dată în istoria de 18 ani a Facebook, scrie Independent.

Zuckerberg dă vina pe competiția exercitată de platforme precum TikTok și YouTube.

Echipele se descurcă destul de bine și produsul crește foarte repede. Lucrul care este oarecum unic aici este că TikTok este deja un concurent atât de mare și, de asemenea, continuă să crească într-un ritm destul de rapid”, a spus Mark Zuckerberg.

Fondatorul Facebook a înregistrat pierderi de 29 de miliarde de dolari din averea sa, care azi e estimată la 91 de miliarde de dolari. Mișcările din piață l-au afectat foarte mult pe fondatorul Facebook deoarece averea sa este strâns legată de evoluția acțiunilor Meta.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies