Mastile medicale, noul trend pentru japonezii timizi!

Mastile medicale, noul trend pentru japonezii timizi!
Citeste mai mult despre: masti medicale, japonezi, trend,
Data publicarii: 28 Ianuarie 2011
Data actualizare: 28 Ianuarie 2011
La noi, nebunia starnita de gripa AH1N1 a trecut fara sa lase urme. In Japonia, insa, lucrurile se petrec cu totul altfel: acolo, oamenii poarta zi de zi masti medicale pentru a se proteja impotriva gripei si racelii, iar – mai nou – mastile au devenit un adevarat trend printre adolescentii japonezi, care le poarta… de placere.

Unii le poarta inca de cand se trezesc pana se duc la culcare, lasand impresia ca sunt anti-sociali. Numarul celor care poarta masti medicale pentru ca le considera cool este in crestere in Japonia.

Motivul pentru care tinerii fac asta este ca vor sa se ascunda in spatele unei masti. Oricum, comunica cu prietenii prin email, sms, retele de socializare, iar asta li se pare suficient, asa ca se simt usurati cand se pot ascunde dupa o masca. Asa isi ascund foarte bine sentimentele, nu mai trebuie sa se prefaca”, a declarat Yohei Harada, un specialist in comportamentul adolescentilor din Tokyo, pentru telegraph.co.uk. 

Climatul politic, instabilitatea economica si insuficienta locurilor de munca pentru tineri se crede ca sunt printre factorii care alimenteaza acest comportament cel putin straniu al adolescentilor japonezi.

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!