Meghan Markle a încălcat iar protocolul regal. Gestul ei, considerat "de neiertat" (Video)

27 Iunie 2018, 17:04

Meghan Markle a încălcat iar protocolul regal. Gestul ei, considerat  de neiertat  (Video)
Ducesa de Sussex a gafat din nou la un eveniment public, iar gestul ei, scrie revista People, a fost făcut chiar în prezența Reginei, ceea ce, din punct de vedere al protocolului regal, e ,,de neiertat". 

Aflată la un eveniment alături de Regină, Meghan a uitat că regula de protocol a Casei Regale dictează că femeile nu au voie să își încrucișeze picioarele atunci când stau pe scaun.

Eticheta regală admite, totuși, situația în care picioarele sunt încrucișate, însă doar în zona gleznelor, nu a genunchiului. 

,,Să îți încrucișezi picioarele la nivelul genunchilor e cea mai mare greșeală pe care o poate face o femeie din familia regală. E de neiertat, mai ales dacă această gafă e făcută în prezența Reginei. E considerată a fi o lipsă de respect pentru Regină. E un gest mai mult decât nepotrivit.", a declarat Myka Meier, expert în protocol regal, pentru revista People. Meier a adăugat că, dincolo de asta, gestul e considerat a fi unul ,,nesofisticat", propriu femeilor de rând și nu cuiva din familia regală. 
 


Anii petrecuți de Meghan în Cetatea Filmului, evenimentele mondene la care a luat parte de-a lungul timpului și faptul că e exponentul culturii americane, toate astea probabil că și-au spus cuvântul atunci când Meghan a uitat că nu are voie să stea picior peste picior. 

Soția lui Harry a mai făcut o gafă considerată a fi de neacceptat și în urmă cu câteva săptămâni. Markle a însoțit-o atunci pe regina Elizabeth a II-a la o ceremonie de inaugurare în Cheshire. La urcarea în automobilul regal, ea și-a dat seama că nu e sigură ce prevede protocolul, așa că a întrebat-o pe Regina cine ar fi trebuit să între prima în autoturism. 

O filmare publicată pe site-ul unei agenții de știri din Statele Unite arăta cum Meghan a avut un moment în care tinde să o lase pe Regină să intre prima în mașină, după care a revenit și a întrebat-o: "Cum preferați?" 

Experții în eticheta regală spun că nu există o regulă scrisă în această privința, însă, de regulă, Regina se va așeza pe locul opus șoferului. 

Cu acea ocazie, însă, Regina a lăsat-o pe Meghan să intre prima în mașină și să stea în spatele șoferului. 

Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO