Mesajele vedetelor după tragedia din Caracal: "Dezumanizare e un cuvânt potrivit pentru ce trăim acum"

Mesajele vedetelor după tragedia din Caracal: Dezumanizare e un cuvânt potrivit pentru ce trăim acum
Autor: Ionela Lupu
Data publicarii: 29 Iulie 2019
Data actualizare: 29 Iulie 2019
Cazul tragic de la Caracal, în care două fete au fost ucise de mecanicul Gheorghe Dincă,  a șocat și revoltat o țară întreagă. Tudor Chirilă, Carmen Tănase, Adelina Pestrițu, Oana Roman sau Andreea Bălan se numără printre vedetele care au  postat mesaje  puternice față de acest subiect. 

Tragedia de la Caracal, în care două fete, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, au fost ucise de mecanicul Gheorghe Dincă (66), a revoltat o țară întreagă.

Vedete din România, precum Tudor Chirilă, Carmen Tănase, Adelina Pestrițu, Oana Roman sau Andreea Bălan au postat, pe rețelele sociale, mesaje în care se arată socați și indignați de acest caz. 

Tudor Chirilă:"Este greu să postezi obiectiv despre ce s-a întâmplat la Caracal. Toți cei cu care am vorbit sunt indignați și sufocați de sentimentul neputinței. România a ajuns la un nivel pentru care trebuie inventat vocabular nou. Un vocabular șocant care să ne trezească. Incompetență, prostie, nepăsare, absurditate, rea voință, șmecherie, hoție, hoți, infractori, grup infracțional organizat, mafie politică, lipsă de empatie, politruci, nesimțire, nerușinare sunt cuvinte care și-au pierdut forța. Ultrafolosite, ele s-au tocit de sens.  

Suntem lipsiți de speranța că putem să resetăm MENTALITATEA unui popor anesteziat definitiv, programat să nu vadă decât orizontul îngust individual în care ne zbatem ca niște mormoloci căutând supraviețuirea. Este ceva iremediabil defect în felul în care acționăm și reacționăm la evenimente tragice. Ce s-a întâmplat la Caracal este profund legat de ce s-a întâmplat la Colectiv sau în cazul Sorinei sau în miile de cazuri în care dramele individuale au loc cu concursul larg al unor autorități incompetente și dezumanizate. Dezumanizare e un cuvânt potrivit pentru ce trăim acum(...)"."România este în colaps. Este bine să știm asta în fiecare zi în care ne deplasăm pe stradă, pentru că se pare că nu suntem deloc la adăpost de asemenea tragedii, iar țara nu pare să se repare. România este în stare de avarie, numai că pentru noi avarie a ajuns să aibă altă semnificație: e doar o formă de a anunța că ești ocupat, grăbit și vii imediat după ce ai lăsat mașina blocând singura bandă a unei străzi sau o trecere de pietoni".

Carmen Tănase: "Deci,o fetiță (nr.Alexandra Măceșanu) sună la 112 de trei ori și spune că e răpită. STS,cu mare buget,nu reușeste să o localizeze,încurcă și poliția dând trei adrese greșite. Poliția găsește adresa,dar nu intră în forța, ptr că nu are mandat de la procuror și o freacă pe la poartă pâna la sașe dimineața,ca sa nu încalce procedurile,baga-mi-aș picioarele în ele de proceduri. Timp în care fetița este macelarită dincolo de poartă! Suntem mulți parinți pe-aici? Ne punem puțin în situație? Ca mie îmi vine să-mi smulg părul din cap! Nenorociților,ne obligați să trăim în mânie! Aveți grijă!", a scris actrița pe Facebook.


Adelina Pestrițu: "Sunt profund marcată de povestea celor două fete din Caracal. Este cazul să ne trezim, să ne unim și să facem ceva pentru sigurnața copiilor noștri. Aceste scursuri ale socității merită să treacă prin cele mai groaznice chinuri".

Oana Roman: "Țara asta e în comă fără șanse să mai poată fi reuscitată. Nu mai e nici o șansă acum. Totul e putred și mâncat de mizerie. Totul.Până la urmă prostia și incompetența au distrus au distrus complet această țară. Eu am un singur gând!Dacă fata asta curajoasă și deșteaptă nu suna la 112, oare îl găsea vreodată cineva pe criminalul ăsta?" 

Andreea Bălan: "Cu lacrimi în ochi spun că imi pare tare, tare, rău. Oribil, îngrozitor și mulți trebuie să plătească pentru asta".Sursa foto: Facebook/ Instagram
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies